Els qui posen en dubte les polítiques socials del govern de CiU a Manresa són "mesquins i mediocres", va dir ahir el candidat a la reelecció a l'alcaldia de la ciutat per CiU, Valentí Junyent. "Som els qui hem dedicat més recursos a les polítiques socials". Ho va assegurar a l'acte central de campanya de Convergència i Unió.

Junyent es va esbafar, i a l'hora de fer balanç de la campanya va criticar els seus rivals polítics. "Ens tenen al punt de mira. Som el rival a batre. Però què ofereixen?", es va preguntar. Segons el seu punt de vista tan sols "un munt de desqualificacions infundades, propostes inconcretes i promeses que saben que no podrien complir".

Va tornar a ressuscitar el tripartit de Manresa i els partits que el van formar, PSC, ERC i ICV, de qui va dir que "són els qui més s'abraonen en contra nostre. Estan obsessionats. La despesa incontrolada i l'urbanisme agressiu el van fer ells. Que parlin de les seves propostes i ens deixin estar. Que no confonguin la gent", va afirmar. També va censurar "els qui ens volen donar lliçons de lideratge", en referència directa al candidat del PSC, Felip González.

En contraposició, Junyent va assegurar que el que ofereix CiU és "l'alternativa més solvent, fiable i raonable", amb "capacitat per al pacte, el diàleg i el consens. Això els dol", va dir novament fent referència a la resta de grups i formacions polítiques, "perquè ho hem pogut fer sense massa soroll".

Pel que fa a les prioritats de CiU va afirmar que un element clau del programa electoral és la generació d'activitat econòmica. Aquesta és la "millor política social", va manifestar.