El President Artur Mas va acusar ahir la resta de partits d'impedir un pacte contra la pobresa al Parlament, una demanda que li va fer la religiosa sor Lucía Caram, perquè fan prevaler "l'estètica" per evitar "fotografies" amb CiU. Mas va lloar la "valentia" i el "coratge" de Caram per defensar les seves idees. La religiosa, al seu torn, va dir que estava "enamorada" de Mas.

L'endemà que es fes públic que el nunci del Vaticà a Madrid havia enviat una carta a la religiosa del convent de Santa Clara a Manresa perquè no expressés públicament les seves opinions, sor Lucía Caram va participar en un acte de campanya amb Artur Mas i l'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció per CiU, Xavier Trias. Es va definir com una "monja collonera" que està "enamorada" del President català i líder de Convergència i Unió.

"Si sóc aquí és perquè confio en el President", va explicar Caram, que va subratllar que ella no és "política", i com que no fa "militància", té "llibertat per exigir un compromís tant a polítics com a entitats".

Caram va apel·lar a participar a les municipals d'aquest diumenge, i va assegurar que "és un pecat si ens queixem i no anem a votar el que creiem". Per això va convidar tothom a "implicar-se", "arromangar-se" i "moure el cul".