Els resultats de les eleccions d'ahir donaran el govern del primer Consell Comarcal del Moianès a ERC, i a més a més amb majoria absoluta. Amb el 100 % ja escrutat, els republicans tindran 10 dels 19 consellers que corresponen a la comarca, just al límit de la majoria absoluta.

Darrere d'ERC, també CiU entra amb força al Consell Comarcal, amb 6 representants, mentre que les candidatures de progrés (vinculades al PSC) n'hi tindran 2, i els independents Castell en Positiu, de Castellterçol, han aconseguit un conseller comarcal.

ERC i CiU es reparteixen pràcticament tot el pastís d'alcaldies i regidories de la comarca, la qual cosa explica que siguin les dues formacions amb la representació majoritària al futur Consell Comarcal del Moianès.

ERC ha estat la força més votada a 4 dels 10 municipis del Moianès (entre ells la capital, Moià, on ha obtingut 10 dels 13 regidors del consistori), i CiU ha guanyat en 3 poblacions En total, ERC ha aconseguit gairebé 3.000 vots en el conjunt del territori, que representen prop del 50 %, que li donen 36 regidors i 10 consellers a la comarca.

Per la seva banda, CiU, amb poc més de 1.700 vots, ha quedat amb un total de 23 regidors. Les candidatures de progrés no han estat la força més votada en cap municipi, però sumen mig miler de vots i 7 regidors en total, mentre que Castell en Positiu, amb 456 vots i 4 regidors, ha estat la primera força a Castellterçol (empatada amb PIC-CP)

També han obtingut representació en ajuntaments del Moianès altres formacions com la CUP (amb 3 representants), o els independents CIC, a Castellcir (també amb 3 representants), però cap d'aquestes formacions ha obtingut els vots suficients per aconseguir tenir també representants al Consell Comarcal.