CiU va aconseguir ahir a Igualada una de les victòries més dolces que va viure ahir a tot el país. L'alcalde de la ciutat i candidat a la reelecció, Marc Castells, no només va repetir el triomf assolit fa quatre anys, que va permetre a CiU recuperar l'alcaldia, sinó que va obtenir un miler de vots més, amb la qual cosa va assolir la majoria absoluta, amb un total d'onze regidors, un més que l'any 2011.

En total, CiU va obtenir el 45,6% dels sufragis, amb més de 7.500 vots. "Em sento estimat per la gent", expressava emocionat ahir a la nit Marc Castells, que va qualificar la majoria absoluta com un "regal". Castells va agrair als igualadins el suport i es mostrava disposat a arribar a acords amb la resta de formacions polítiques, encara que el seu fins ara soci de govern, ERC, va donar pràcticament per descartada la reedició del pacte.

Els republicans van viure la nit electoral amb una alegria a mitges, perquè van aconseguir un regidor més, tot arribant a un total de tres, però van quedar a les portes d'obtenir el quart regidor. De totes maneres, la cara del candidat Josep Maria Palau i de la resta de republicans era de satisfacció, perquè ERC ha aconseguit la segona posició a la ciutat i ha traslladat al tercer lloc els Socialistes d'Igualada, que, tot i obtenir 500 vots menys que ERC, també van aconseguir tres regidors. Ben lluny queden, però, aquells 10 regidors que els socialistes havien assolit els anys 1999, 2003 i 2007, amb els quals havien pogut governar còmodament la ciutat, amb l'exalcalde Jordi Aymamí al capdavant.