El cap de llista de JxCat a les europees, Carles Puigdemont, viatjarà a Alemanya, Gran Bretanya i Eslovènia durant la campanya del 26-M. A més, l'expresident del Govern participarà per videoconferència en un acte que farà la candidatura a Madrid.

JxCat va presentar ahir a la tarda el lema i la imatge de la campanya a l'Eurocambra, Persistim i guanyarem, amb la fotografia dels números u, dos i tres de la llista: Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí.

Amb un pressupost de 400.000 euros, la formació confia a poder fer una campanya «molt europea amb el focus a Catalunya» per internacionalitzar el procés. JxCat, a més, va denunciar que ha començat la cursa electoral de les europees amb «desigualtat de condicions» pels recursos de la Junta Electoral Central (JEC).

Fonts de la direcció de la campanya del 26-M van explicar a la premsa que es farà una tramesa censal a 600.000 llars de Catalunya, incloent-hi Barcelona i l'àrea metropolitana. Per arribar a la resta del territori, JxCat es planteja implicar els diputats parlamentaris per fer arribar les paperetes arreu del país amb furgonetes, i superar així les «dificultats» que ha hagut de superar la candidatura pel veto -ja aixecat- de la JEC a Puigdemont, Comín i Ponsatí.

Als seus viatges, Puigdemont prioritzarà entrar en contacte amb catalans d'arreu del món, teixir aliances amb altres grups polítics, internacionalitzar el procés i transmetre la «idea catalana» sobre Europa. Des de la candidatura, de fet, consideren que la campanya ja forma part de la promesa electoral, ja que es viatjarà per Europa per explicar «què està passant a Catalunya». Ho van explicar el director de la campanya, Aleix Sarri, i la diputada parlamentària Aurora Madaula, en una roda de premsa aquesta tarda a la seu de JxCat.

A banda dels desplaçaments a Alemanya, Gran Bretanya i Eslovènia, JxCat farà un acte públic a Madrid -no davant de les presons-, amb intervenció a distància de Puigdemont. La candidatura destaca que «molts ciutadans» de la resta d'Espanya estan en contra de la «repressió» i volen enviar un «toc d'atenció» a l'Estat votant JxCat.

La formació independentista també assegura que ha rebut peticions per fer d'apoderat d'arreu dels Països Catalans, Euskadi i Andalusia. Puigdemont també intervindrà per videoconferència als actes de JxCat del vespre arreu del Principat.