La cap de llista de Manresa En Comú, Ana Querol, ha esbossat les prioritats en matèria social de la formació en un acte al Col·legi de Periodistes acompanyada de la tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, i la número 3 de la candidatura, Laura Oliva.

«Manresa pot ser i ha de ser una ciutat que cuidi la seva gent», va dir Querol, «no només per frenar l'emergència social, també per revertir la desigualtat» i prioritzar «les necessitats que tenim els manresans i manresanes en cada cicle de vida». Segons Querol, «la crisi l'ha pagat i encara l'està pagant la gent més vulnerable: gent gran, els infants i les famílies treballadores» i, sobretot, les dones que han de cuidar infants i grans, «sobre nosaltres cau la responsabilitat de la cura perquè o no podem pagar l'escola bressol o no hi ha residències o serveis per a la gent gran».

Segons la candidata, «a la ciutat no es fan polítiques socials amb aquesta mirada integral posant la persona i les seves necessitats al centre i segons cada etapa de la vida» , no existeix coordinació ni transversalitat «cada departament, tot i estar a la mateixa àrea, va a la seva», va assegurar. Lamenta que «tampoc funcioni l'observatori social que ens hauria de donar dades i indicadors».

La candidata basa el plantejament social d ela seva candidatura en tres pilars: atendre de forma ràpida i eficaç l' emergència social, garantir drets i no només ajuts i afavorir l' autonomia personal i la cura.

Per fer-ho, Querol proposa estendre «la lluita contra les desigualtats a cada departament de l'Ajuntament» i definir «una estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment per preparar la Manresa del futur».