La campanya electoral per les municipals del 26-M ha arrencat a Manresa amb polèmica i tensió entre els partits per encartellades fetes abans de la mitjanit de dijous. Junts per Manresa, ERC, Ciutadans, Fem Manresa, Manresa en Comú, Podem Manresa, Primàries Manresa i el PSC van celebrar l'inici de la campanya. Alguns, però, com Primàries Manresa i Junts per Manresa, van penjar cartells abans de les 12. Això va causar indignació a altres formacions, que haurien retirat gairebé tots els cartells que Junts per Manresa havia col·locat a la Plana de l'Om i a Sant Domènec.

L'incident va tenir protagonisme a les xarxes amb retrets de la CUP (el regidor Jordi Garcés) i del PSC (el president, Felip González), que acusaven Junts per Manresa de «jugar brut» per penjar cartells abans del tret de sortida de la campanya.

Una anècdota

Fonts de la candidatura que lidera Valentí Junyent van afirmar, ahir, a Regió7 que en van penjar «quatre» en llocs no adjudicats a cap partit a la Plana abans d'hora i en van enganxar algun a Sant Domènec per fer-s'hi la foto. Ho van voler deixar en una anècdota i van instar tothom a centrar-se en la feina, «que ja n'hi ha suficient».

Els republicans es van distribuir cartells i pancartes a la plaça Major, on ERC té la seu, amb la cara del seu cap de llista, Marc Aloy, i el lema «Trobem-nos». Aloy va participar en l'encartellada amb altres representants del partit, com Ramon Fontdevila, president del grup municipal. Per la seva banda, l'actual alcalde i cap de llista de Junst per Manresa, Valentí Junyent, va ser present a l'encartellada de la formació. Junyent protagonitza els cartells amb el lema «Junts, més lluny».

La plaça Gispert va ser l'escenari escollit per Fem Manresa. Allà va començar la campanya la coalició que lidera Roser Alegre. Als cartells s'hi pot veure la foto de dos membres de la candidatura i diversos lemes, com ara «Volem places i carrers segurs, volem caminar lliures» i «Es parlarà de vida, no de ciment». La formació d'esquerres també va penjar grans pancartes en indrets com el Pont de Ferro i la carretera de Vic.

Podem Manresa va penjar una pancarta a la plaça de Sant Domènec amb el lema «Podemos. La història l'escrius tu». Entre els que hi van participar hi havia Carmelo Plaza, cap de llista. L'altra formació que a les generals es va unir als de Podem però que a Manresa es presenta separadament és Manresa en Comú, amb Ana Querol com a candidata. Un dels primers cartells, amb una foto de Querol i el lema «La veu de la gent comú», el van penjar davant del Casal de les Escodines.

Amb la frase «El 26-M recupera el poder, vota independència!» en pancartes i els tres primers de la candidatura als cartells (Marc Olivé, Arnau Padró i Fina Casals), Primàries Manresa va iniciar la campanya, també abans de les 12. Un dels primers llocs encartellats va ser el carrer de Jacint Verdaguer, davant l'escola Pare Algué.

Ciutadans, per la seva banda, va col·locar pancartes i cartells també a Sant Domènec. El diputat Antonio Espinosa va acompanyar el candidat, Andrés Rojo. «¡Vamos, Manresa!», en castellà, és el lema escollit per la formació que lideren Albert Rivera i Inés Arrimadas, els quals van ser ahir a Manresa (vegeu pàgina 3). Felip González, cap de llista del PSC, i el seu equip van penjar cartells amb el lema «La Manresa que vols». Un dels barris on hi ha més propaganda electoral dels socialistes és a la Balconada.

No disposem d'informació del PP Manresa ni de Vox Manresa.