La candidata número dos de JxCat per Barcelona, Elsa Artadi, va avisar el cap de llista per Esquerra Republicana de Catalu-nya, Ernest Maragall, del risc que, volent eixamplar la base, s'acabi «eixamplant qui està amagant que hi ha repressió».

En un acte celebrat ahir a la plaça del Sol de Barcelona, va recordar a Maragall que el cap de llista de JxCat a la capital catalana, Quim Forn, és «un pres polític i no un ciutadà pres, com si fos un delinqüent i s'estigués en un país normal». Aquestes declaracions van ser causades arran del fet que Ernest Maragall publiquès un tuit en què va dir que volia anar a visitar Forn a la presó en el qual va dir: «Vull parlar amb ell com a ciutadà pres, i com a candidat».

D'altra banda, Artadi va comentar qué «És un pres polític. Anem amb compte amb què, de tant eixamplar i eixamplar, no estiguem normalitzant coses que no són normals, i que, de tant eixamplar i eixamplar, no estiguem eixamplant qui està amagant que hi ha repressió».

La número dos de JxCat va acusar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de recuperar «les mentides que van treure les clavegueres de l'Estat» contra l'exalcalde Xavier Trias en les passades municipals. «Aquestes mentides van ajudar l'actual alcaldessa a ser triada. Les va comprar i mai ha demanat perdó a Trias. Ara ha tornat a treure el tema. En comptes de demanar perdó ara, que té por a perdre la cadira, torna a les mateixes mentides», va lamentar, després que Colau afirmés que es gestiona millor quan no es roba.

Per Artadi, el recanvi que necessita Barcelona no passa per «solucions dels 80 d'Ernest Maragall, que parla més de les Olimpíades que de solucions per al segle XXI», i tampoc per les propostes socialistes, que, en la seva opinió, són promeses falses i fracassades després d'haver governat durant anys el consistori.

Més residència estudiantil

Addicionalment, amb relació a les propostes «imaginàries» del candidat del PP, Josep Bou, va assegurar que es passa el dia a la caserna del Bruc quan hauria de reclamar-ho per a Barcelona.

«No necessitem l'exèrcit a Barcelona. Necessitem que a la caserna del Bruc es pugui fer habitatge i una residència per a estudiants. Està en una zona universitària i no en una zona militaritzada», va exclamar.

El candidat de JxCat per Barcelona Ferran Mascarell va retreure al consistori d'Ada Colau de no tenir un projecte de ciutat, i per tant va considerar que Barcelona no ha avançat.