El Joc dels Candidats és una proposta que s'ha repetit a les últimes municipals per donar un to distès a la campanya enmig dels debats i actes més purament electorals. En aquesta ocasió, però, es va celebrar en un ambient distès però enrarit, sense el PSC, enfrontat amb Fem Manresa per un tuit d'Arran «ofensiu» contra Alfredo Pérez Rubalcaba, mort recentment, ni tampoc Ciutadans, que es va solidaritzar amb els socialistes.

La polèmica es va generar per una piulada d'Arran Manresa el mateix dia de la mort de Rubalcaba en la qual el vinculava amb el terrorisme d'estat dels GAL. El candidat a l'alcaldia pels socialistes, Felip González, va demanar també a través de les xarxes que retiressin la piulada. La resposta va ser que «nosaltres no hem de demanar perdó per res. En tot cas sou vosaltres els que heu de demanar-lo pel vostre terrorisme d'estat» (vegeu Regió7 d'ahir, diumenge).

González es va mostrar públicament dolgut amb Fem Manresa pel que va considerar «silenci còmplice» amb la piulada d'Arran sobre Rubalcaba. Va anunciar que estudiaria emprendre accions legals contra Arran per presumpte delicte d'odi i que si Fem Manresa no rectificava no participaria al Joc dels Candidats.

La rectificació no va arribar. La cap de llista de Fem Manresa, Roser Alegre, va respondre que no entraria a valorar el tuit i va recordar que, tot i que hi ha membres d'Arran a la candidatura, és una formació política independent.

Ciutadans, per la seva banda, va comunicar ahir que no assistiria a la prova en solidaritat amb els socialistes. El candidat a l'alcaldia d'aquesta formació, Andrés Rojo, va explicar que «creiem que en democràcia no tot s'hi val i que hi ha línies vermelles que no es poden creuar. Les declaracions d'Arran són intolerables». Rojo va dir que Ciutadans assistirà a «qualsevol debat per confrontar idees, però no a compartir espais d'oci amb aquells que no condemnen aquestes declaracions».

El PP tampoc no va participar al Joc dels Candidats. Però en aquest cas no va avisar ningú de l'organització. «El Partit Popular no ha dit res. Hi ha algú del públic del PP que vulgui participar?», va demanar al començament el presentador de l'acte, Xavier Serrano. Ningú no va alçar la mà.