Esquerra Republicana de Solsona ha presentant la seva candidatura, que segon David Rodríguez, alcalde de Solsona, "obrirà la porta a una expansió econòmica i de creixement de la ciutat". En l'acte, s'ha explicat la feina duta a terme durant aquesta legislatura i també les idees i els projectes que tenen pensats, com per exemple aplicar noves mesures per l'habitatge de lloguer per tal de facilitar l'ocupabilitat d'aquestes vivendes i l'increment de la ciutadania, fent així "una proposta ambiciosa que manté la línia de continuïtat amb la feina feta als darrers anys".

L'acte, que s'ha dut a terme aquest matí, al Bar Casal de Solsona, ha comptat amb la presència dels candidats de la llista republicana. En aquest, Rodríguez, ha explicat que aquests darrers 8 anys han estat complicat per Solsona per la situació de crisi econòmica i també pel procés d'independència estès arreu de Catalunya. De totes maneres, l'alcalde en fa un balanç positiu assegurant que l'Ajuntament pot presumir de tenir un comptes sanejats i que "és la única capital del territori català que té els índex d'ocupabilitat i inserció laboral més alts".

Una de les propostes que s'han presentat va relacionat amb l'habitatge de lloguer, en què es pretén fer un cens dels habitatges buits i aplicar noves eines de promoció urbanística. A més, es pretén una creació d'un programa d'ajudes que faciliti el pagament d'impostos municipals a aquells col·lectius més desfavorits, com les persones grans que viuen soles o les famílies amb persones amb discapacitació a càrrec.

A més, també consideren que és necessari aquest estudi, ja que amb l'arribada de noves empreses com la d'Alvic, que duran a terme una expansió econòmica, produirà un augment dels treballadors i de possibles persones que es puguin interessar en viure a la ciutat. Altres projectes, com la creació d'un nou tanatori i la casa del Carnaval, són projectes que ja compten amb gairebé amb tot el finançament necessari per a poder dur-los a terme.

De totes maneres, els republicans no només es plantegen projectes arquitectònics i d'estructura de la ciutat, sinó també projectes socials com el distintiu d'igualtat de gènere amb la promoció d'espais lliures de sexismes i violència, com també amb la creació de projectes inclusius per apropar les diferents cultures que viuen a Solsona, ja que "creiem que Solsona ha de ser una sola comunitat on es pugui conviure amb el respecte i que tothom se senti solsoní". També pretenen continuar amb la regidoria de barri perquè creuen que ha estat molt positiu pels barris de la ciutat poder-se sentir escoltats i també podent dur a terme projectes, donant així, "proximitat a la ciutadania".

Seguint amb aquesta idea de la inclusió social, la candidatura presenta un projecte educatiu que vagi més enllà de l'horari escolar amb la creació d'un projecte educatiu de ciutat que promogui projectes educatius anomenats 360, com per exemple tallers i xerrades en anglès.

Així doncs, Esquerra Republianca es presenta com una candidatura "ferma, convençuda i contenta amb la feina duta a terme" i espera poder continuar treballant per la ciutat, "cuidant els detalls i mantenint-ne l'ordre com fins ara".