La candidatura Junts per Manresa que encapçala l'actual alcalde de la ciutat, Valentí Junyent, proposa un pla de xoc per millorar i modernitzar els edificis escolars de la ciutat. Han «d'estar al dia» tant des del punt de vista del manteniment com el que fa referència a les noves metodologies pedagògiques.

La proposta de Junts per Manresa és destinar una quantitat fixa de diners cada any per millorar els edificis. Per al número 5 de la llista, i exdirector general de Centres Públics, Toni Massegú, és essencial invertir en l'educació dels manresans i manresanes. «La millor herència que podem deixar als joves de la nostra ciutat és l'educació. I en aquest sentit, és molt important que tinguin unes instal·lacions de qualitat on puguin estudiar amb tranquil·litat. Per això, aquesta serà una de les grans prioritats del nostre govern».

Segons Junts per Manresa, durant el primer mandat de Junyent i part del segon s'ha eixugat el deute que hi havia a l'Ajuntament. Ara hi ha més capacitat d'acció, assegura. «El tripartit va deixar les finances municipals absolutament buides. El govern de l'alcalde i l'esforç dels manresans les han tornat a carregar de combustible, sense menystenir cap servei bàsic. Ara ja estem a disposició de poder posar al dia els assumptes que teníem pendents, com són les nostres escoles. Serà una mesura que complirem sí o sí. Serà prioritari per al govern de Valentí Junyent», assegura Massegú.