La candidata municipal dels Comuns a Manresa, Ana Querol, assegura que, en matèria d'ocupació i drets laborals, «el món local té instruments limitats en relacions laborals, educació, polítiques actives d'ocupació», però que hi ha coses que es podrien fer «més i millor».

Segons la candidata, «ho necessiten les persones aturades a Manresa, que són el 14%» de la població activa, i per fer front també a la precarietat laboral que «afecta moltes persones treballadores, especialment joves», fet que impedeix dur a terme «el seu projecte vital», assenyala Querol.

Els Comuns de Manresa prioritzen, doncs, millorar el model econòmic per tal de generar les condicions que permetin la creació d'ocupació de més qualitat. Objectiu pel qual «cal diversificar l'economia de Manresa i el Bages en sectors d'alt valor afegit i de caire social». En aquest sentit, Querol cita «l'economia del coneixement, l'economia verda i social o l'impuls de la indústria 4.0, així com el treball lligat a la cura», en referència a la salut, la gent gran i la infància.

Segons Ana Querol, «cal fer una aposta estratègica per al servei municipal d'ocupació, el CIO, com a puntal de les polítiques formatives i ocupacionals a la ciutat, i incrementar els recursos i potenciar-ne la part més formativa».