La Junta Electoral Provincial de Barcelona no s'ha oposat a que el candidat d'ERC a les europees, Oriol Junqueras, participi per videoconferència en el debat de TV3 d'avui i va deixar la decisió en mans de la presó de Soto del Real, que haurà de determinar si és possible. En un escrit, la Junta va resoldre ahir sobre la participació al debat de Junqueras, des de la presó, i del candidat de JxCat Antoni Comín, des de Bèlgica, tots dos a través de videoconferència, després de la queixa presentada per Ciutadans i PP.

Amb un vot particular discrepant d'un vocal, la Junta va acordar que «no pot prohibir-se la participació en el debat per via telemàtica, si bé hauran d'extremar-se les cauteles perquè aquesta circumstància no comporti avantatges per a cap dels candidats». Encara que, en el cas de Junqueras, la Junta alerta que el centre penitenciari «ha informat que resultaria greument pertorbador i requeriria una important modificació de les normes internes, la seva participació en el debat».

Després d'aquesta resolució, Carles Puigdemont va assegurar ahir que intervindrà en el debat de candidats europeus de TV3, al lloc d'Antoni Comín, si Oriol Junqueras participa des de la presó de Soto del Real.