Forma part del partit que va impulsar l'aplicació de l'article 155 i que propugna tornar a aplicar-lo indefinidament. El candidat del PP a Manresa, Joan Comas, considera que aquesta mesura és «molt radical perquè fa mal a Catalunya i fa mal a Espa-nya». Així ho va afirmar ahir en una entrevista emesa per Regió7 en directe a través de Facebook i en la qual Comas també es va desmarcar de la línia dura del seu partit i es va mostrar contrari a l'empresonament dels líders independentistes catalans. «Em sap molt greu la seva situació i els desitjo molta sort», va dir.

Durant l'entrevista, disponible al web de Regió7.cat, Comas va desgranar les propostes que el PP té per a Manresa, però també va incidir en la relació Catalu-nya-Espanya. «Em declaro catòlic practicant i sempre he pensat que les coses s'arreglen parlant i a poc a poc», diu, i desitja «de tot cor» que la situació «complexa» actual, «s'arregli bé».

«Dreta» és una etiqueta que el candidat popular rebutja per a la seva formació, la qual prefereix titllar de centrista, i assegura que els vots que recullin serviran per evitar «que l'extrema dreta pugi» a la ciutat, en referència a VOX.

Pel que fa al programa electoral, el popular considera que Manresa és una ciutat mancada d'higiene als carrers. Per això proposa millorar el servei de neteja. També té un ull posat en el trànsit i afirma que a la capital del Bages, «a les hores punta, hi ha un caos desbordant». Creu que habilitant més punts de zones de càrrega i descàrrega per als transportistes que poden obstaculitzar el trànsit s'aconseguiria «una bona circulació als car-rers». Quant a la zona blava de Manresa, va dir que és una de les més cares d'Europa, i proposa una reducció del 40% de places.

Sobre la seguretat, Comas contempla posar càmeres de seguretat «en alguns dels punts més conflictius de la ciutat per reduir el vandalisme». I un altre punt destacat del seu programa electoral és la reanimació de la zona del barri antic amb la promoció d'iniciatives privades, com per exemple un «bingo» o una sala de jocs.

En l'àmbit de l'educació, al popular li agradaria que a Manresa es poguessin cursar estudis universitaris en diferents idiomes, per guanyar més diversitat lingüística. Defensa la «família tradicional». Tot i que Comas està a favor que hi hagi diferents models de família, el candidat del PP expressa la seva aposta pel model de «família tradicional» i la necessitat d'incrementar les ajudes econòmiques, especialment a les famílies nombroses. «A Suècia, a partir del tercer fill hi ha gairebé tres vegades més d'ajudes», constata, i afegeix que les famílies «fora» del model tradicional han de rebre les mateixes ajudes: «Siguin blanques, negres, roses o marrons, una família és una família». Les entrevistes als candidats a l'alcaldia de Manresa continuen avui, a les 18.30 h, amb una conversa amb Anna Querol, de Manresa En Comú, en directe al web i al Facebook de Regió7.