Manresa En Comú vol importar a la ciutat el model de les superilles socials de Barcelona amb l’objectiu de prestar una atenció més comunitària i pròxima a la gent que necessita del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) municipal.

Segons la candidatura Manesa és la ciutat més sobre envellida de Catalunya, i les previsions demogràfiques per les pròximes dècades preveu que aquests situació s’incrementi. Hi haurà més gent amb algun tipus de dependència o de malaltia crònica que «necessitarà d’una atenció periòdica i una monitorització permanent». Això implicarà augmentar les necessitats dels serveis docimiliaris de suport a l’autonomia, sociasanitaris o comunitaris».

Per fer front a aquesta situació la cap de llista de Manresa En Comú, Anna Querol, proposa posar en marxa dues proves pilot al Servei d’Atenció Domiciliària perquè passin a treballar en petites unitats d’acció als barris on hi viuen més persones grans. Serien al sector Valldaura-Plaça Catalunya i al Poble Nou i Mion-Puigberenguer.

La proposta de Querol és que els equips del SAD tiguin més poder d’autogestió, acordar horaris i serveis amb grups més petits d’usuaris que resideixen en aquestes zones. A aquestes «superilles socials» s’hi haurien d’anar afegint peces com la coordinació de l’atenció a la dependència amb els serveis sanitaris i altres serveis municipals que l’Ajuntament ja presta a la zona com la teleassistència o els àpats a domicili. Actualment el servei està dividit en quatre grans zones.

Per a Manresa En Comú, si el sistema «funciona» es podria anar estenent a tota la ciutat i també anar més enllà de prestar serveis a lenvelliment i la dependència. «Les superilles poden tenir també el seu paper en moltes accions de drets socials com per exemple la cura dels infants».