La candidatura de progrés Igualada Som-hi (PSC - Comuns - Igualada Oberta) proposa crear una regidoria de Feminisme i LGTBI per «promoure polítiques transversals a tot l'Ajuntament que treballin per la igualtat entre les dones i els homes i pels drets de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals», segons ha donat a conèixer el seu candidat, Jordi Cuadras. L'objectiu de Som-hi «és fer d'Igualada una ciutat que valori la seva diversitat i on tothom se senti lliure d'estimar com vulgui».

En els darrers dies, Cuadras s'ha reunit amb diferents persones del col·lectiu LGTBI, i ha pres el compromís d'«impulsar un Centre LGTBI d'àmbit comarcal per lluitar contra la invisibilitat del col·lectiu, l'assetjament i les dificultats per trobar feina, sobretot de les persones transsexuals, a més de ser un espai que doni eines de suport a les persones del col·lectiu i les seves famílies». També ha dit que impulsarà el Consell Municipal de Dones i el Consell Municipal LGTBI per pactar, de manera participativa, les polítiques de la regidoria. També donarà suport a la commemoració del 28 de juny, que és el dia de l'Orgull LGTBI.

Contra la violència masclista

D'altra banda, la número 2 de la candidatura formada per PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta, Montse Montaña, ha explicat que «el problema de la violència masclista no és aliè a la nostra ciutat». I ha afegit que, «segons dades de l'Observatori d'Inclusió Social d'Igualada del 2017, van ser ateses pel SIAD 158 dones de la ciutat, una cinquantena de les quals per violència masclista».

Montaña ha afirmat que Igualada Som-hi, si governa, es compromet a posar els recursos necessaris per contribuir a l'objectiu d'erradicar la violència masclista, a través de programes per a la prevenció i educació, comptant amb les entitats de dones i actuant sobretot en la població adolescent.

L'Escorxador, sala polivalent

Pel que fa a la política cultural, Igualada Som-hi celebra que a la ciutat s'hi facin «moltes coses», però remarca que «li cal una política cultural clara i definida». El candidat Jordi Cuadras ha explicat que la seva candidatura proposa crear un Pla Cultural i d'Equipaments.

Com a mesures a incloure dins aquest pla, Igualada Som-hi proposa convertir l'Escorxador en una sala polivalent d'activitats culturals que descongestioni el Teatre Municipal l'Ateneu. Cuadras ha explicat que proposen centrar l'activitat del teatre a fer-hi teatre i música. Per fer les funcions d'auditori de música, Igualada Som-hi proposa la instal·lació d'una «petxina acústica» a l'interior de l'escenari per acollir concerts amb qualitat.