16 de maig de 2019
16.05.2019
Regió7

Manresa En Comú vol implantar a la ciutat les superilles socials

15.05.2019 | 23:45
Manresa En Comú vol implantar a la ciutat les superilles socials

Manresa En Comú vol importar a Manresa el model de superilles socials de Barcelona amb l'objectiu de prestar una atenció més pròxima a la gent que necessita del Servei d'Ajut a Domicili (SAD) municipal.

Segons la candidatura, Manresa és la ciutat més sobreenvellida de Catalunya, i les previsions demogràfiques per a les pròximes dècades són que aquesta situació s'incrementi. Hi haurà més gent amb algun tipus de dependència o de malaltia crònica que «necessitarà d'una atenció periòdica i una monitorització permanent». Això implicarà augmentar les necessitats dels serveis domiciliaris de suport a l'autonomia, sociosanitaris o comunitaris».

Per fer front a aquesta situació, la cap de llista de Manresa En Comú, Ana Querol, proposa posar en marxa dues proves pilot al Servei d'Atenció Domiciliària perquè passin a treballar en petites unitats d'acció als barris on viuen més persones grans. Serien al sector Valldaura-Plaça Catalunya i al Poble Nou i Mion-Puigberenguer.

La proposta de Querol és que els equips del SAD tinguin més poder d'autogestió i d'acordar horaris i serveis amb grups més petits d'usuaris que resideixen en aquestes zones. A aquestes «superilles socials» s'hi haurien d'anar afegint peces com la coordinació de l'atenció a la dependència amb els serveis sanitaris i altres serveis municipals que l'Ajuntament ja presta a la zona com la teleassistència i els àpats a domicili.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook