El cap de cartell de Junts per Catalunya a les europees, Carles Puigdemont, i l'alcaldable per Barcelona, Joaquim Forn, s'han conjurat, en una conversa telemàtica inèdita entre tots dos, per guanyar l'alcaldia i portar aquesta victòria a l'Eurocambra, per a la qual cosa han demanat un últim esforç per convèncer els indecisos.

A la seu electoral de JxCat s'ha viscut aquest divendres un emotiu retrobament entre l'exconseller pres i l'expresident català, que han pogut conversar a través de videoconferència, el primer des de la presó de Soto del Real (Madrid) i el segon des de Bèlgica, amb la número dos a l'Ajuntament, Elsa Artadi, com a tercera participant a Barcelona.

Visiblement emocionat, Puigdemont va expressar la seva «admiració eterna» pel «coratge» de Forn i va apel·lar a donar el 26-M una notícia que «travessi fronteres», que seria, va dir, que l'exconseller fos alcalde i ell, «el diputat europeu de l'alcalde Quim Forn».

«Hem d'anar a Europa acompanyats de Barcelona; imagina't la cara que posaran els europeus veient que aquells que no ens volien - des de l'Estat - tinguin l'escó de diputat del Parlament Europeu i a un pres polític d'alcalde de la capital de Catalunya; és l'impuls que necessitem perquè entenguin -a l'Estat- que cal fer política, de la bona», va dir Puigdemont a Forn.

L'exconseller, amb la insígnia de regidor de l'Ajuntament de Barcelona a la solapa, va subscriure el missatge de Puigdemont i va demanar anar a «reblar» en els comicis del 26-M, per a la qual cosa va reclamar un «últim esforç» amb vista als indecisos.

Des de la primera fila de la sala escoltaven la dona de Forn, Laura Masvidal, l'exalcalde Xavier Trias, altres dirigents de la formació i el senador electe Josep Maria Jami Matamala, amic de fugida de Puigdemont que recentment ha tornat a Espanya.

Tant Artadi com Puigdemont, que feia any i mig que no podia conversar cara a cara amb el que va ser el seu conseller d'Interior, van manifestar mostres d'emoció, en contraposició a un serè Quim Forn, que fins i tot els va animar.

«A vegades penso que ho passeu pitjor vosaltres que nosaltres -els presos-, que no és que ho estiguem passant bé, però, escolteu, seguim forts i sortirem més forts», va afirmar. Forn va apel·lar així a seguir treballant i es va mostrar convençut que «tiraran endavant» a les eleccions del 26-M, que creu que estaran «igualades» a Barcelona. Així que, per a l'última setmana de campanya, va reclamar «un últim esforç» per anar a convèncer els indecisos, buscant el vot «un a un», i d'aquesta manera aconseguir «el resultat que ens mereixem».

L'exconseller i exregidor barceloní va reiterar que vol ser present en la constitució de la nova legislatura municipal, el pròxim 15 de juny, i ser investit alcalde si guanya.