Decidim Berga fa una clara aposta per conservar el patrimoni cultural de la ciutat, en aquest cas la comparseria de la Patum, que enguany ha tingut danys a causa de la humitat que hi ha a la Casa de la Patum. També la nova formació assegura no entendre de colors polítics, sinó de la necessitat de treballar per tenir una ciutat neta, amb una millora de les infraestructures, i també igualitària, inclusiva i feminista.

Aquests són alguns dels principals projectes que el grup polític, liderat per Daniel Fàbregas, va proposar ahir als ciutadans de Berga en un diàleg obert que es va fer al Casino de Berga, i amb la sala plena de berguedans.

En aquesta trobada els diversos assistents van poder fer preguntes als candidats relacionades amb la ciutat. Una de les més comentades va ser relacionada amb la comparseria de la Patum i el local on actualment es troben. En aquesta, la número dos, Maria Antònia Ortega, va fer una clara aposta per la conservació de les figures i de la resta de material que es troba a la Casa de la Patum. De fet, va voler destacar la importància de mantenir-les bé ja que considera que «s'han de conservar tal com van fer els nostres avantpassats, perquè en podem fer còpies però mai més tornarien a ser les mateixes». En aquest sentit, el cap de llista va assegurar que en cas d'entrar al govern seria un dels principals compromisos que tindrien: la conservació i el trasllat de la comparseria de la Patum.

La llista és formada per «persones de molts pensaments diferents i amb ganes de treballar per la ciutat», segons va explicar Ortega. També va assegurar comprometre's per tenir una capital de comarca ordenada i amb un trencament de les barreres arquitectòniques. En aquest sentit, també els assistents van considerar que cal fer reformes a les zones de vianants, sobretot als espais destinats al lleure, com per exemple el Parc del Lladó.

Però no només l'agrupació política va voler parlar de projectes econòmics i de construcció, sinó també de projectes socials. Decidim Berga planteja una ciutat involucrada amb els joves per poder potenciar la inserció laboral i la formació professional. També es va parlar de fer una aposta clara pel feminisme i també per la lluita del racisme, i de considerar que la ciutat ha de ser inclusiva. La formació voldria invertir en campanyes i projectes de conscienciació ciutadana.

Així, Decidim Berga es presenta com una llista oberta, amb una política social «on la ciutadania és qui fa les demandes i l'Ajuntament és qui ha de respondre», explicava Fàbregas. «Nosaltres creiem que la política es fa de baix a dalt i no a la inversa. Per tant, podríem dir que és una nova manera de fer política local diferent del que s'ha vist».