Els candidats viuen en una bombolla en les dues setmanes de campanya electoral perquè en els actes i mítings assisteixen bàsicament militants del partit, que els donen el seu suport incondicional. El candidat de Junts per Manresa, Valentí Junyent, que es presenta a la reelecció, va voler sortir de la bombolla en un intent de trobar-se ciutadans que no són del partit i que li parlessin de problemes que té la ciutat i tenir l'oportunitat d'explicar les seves propostes més enllà dels manresans que sempre assisteixen als mítings. La fórmula per aconseguir que els ciutadans se sentissin atrets per la proposta de Junyent era oferint-los menjar.

Divendres al vespre Junyent va oferir tapes a l'espai de degustació del mercat Puigmercadal i va saludar ciutadans que s'hi van apropar. «En els actes sempre venen els que segur que votaran el partit, però m'he trobat alguns que mai abans no els havia saludat. En aquests actes és quan es constata que les preocupacions dels ciutadans són què passa amb la seva realitat més immediata, si hi ha haurà millores en el seu carrer o barri», explicava Junyent mentre degustava una tapa de llagostins amb tempura i romesco, i més tard una altra de farcellet de salmó amb cremós de formatge i vinagreta de fruits secs.

Com que era al Puigmercadal, els principals suggeriments que va rebre van ser els dels paradistes, que volen més promoció de l'espai per assegurar que els seus negocis vagin sobre rodes. «N'hi ha que m'han dit que hem de potenciar el mercat enfront del perill que significa avui dia per a ells les grans superfícies», explicava el candidat.

L'acte de divendres també va servir perquè els ciutadans coneguessin els rostres nous de la llista electoral i que, per tant, esperen tenir una cadira a l'Ajuntament a partir del 26 de maig. «En aquest contacte més directe molta gent parla del seu dia a dia. Jo vaig rebre un correu d'un conegut que em deia que si li asfaltàvem el carrer, ens votaria», explicava Rosa M. Ortega, que és quarta a la llista. Antoni Massegú, un altre rostre nou de la llista de Junyent, explicava que també mantenen contacte amb barris per incentivar el contacte directe i conèixer de primera mà les preocupacions dels ciutadans.