Ciutadans va presentar el seu programa electoral per a la ciutat de Solsona en les properes eleccions municipals del 26 de maig en un acte celebrat ahir a la tarda al Casal de Cultura.

El partit que lidera Albert Rivera va obtenir a Solsona uns bons i inesperats resultats en les eleccions al Parlament l'any 2017, quan va aconseguir 650 vots, una xifra que suposa el 12,57% dels vots emesos i es va convertir en la tercera força més votada a la ciutat, només darrere de Junts per Catalunya i ERC. Uns resultats que esperen mantenir.

Àngela López, cap de llista de la formació liberal a l'alcaldia de Solsona, era acompanyada per bona part dels seus companys a la llista. A més a més, López va tenir el suport del diputat de Ciutadans al Parlament de Catalunya David Bertran.

El parlamentari va valorar la decisió de López d'encapçalar la llista de Cs perquè «si ja és difícil ser de Ciutadans a l'àrea metropolitana de Barcelona, encara és molt més difícil ser-ho a la Catalunya interior», un espai on, segons va dir Bertran, «hi ha un alt nivell de sectarisme». El dirigent de Ciutadans va qualificar la seva formació com «un partit amb un projecte de moderació i centrisme» que «és molt important que sigui a Solsona».

Una candidata il·lusionada

La presentació de l'acte va ser a càrrec de Juan Enrique González, el número 2 de la llista a l'alcaldia de Solsona. González va explicar el procés de formació de la llista electoral i el va definir com «una experiència meravellosa» que ha aplegat un grup de persones que no es coneixien amb anterioritat.

A més a més, el número 2 de Ciutadans a Solsona va acusar l'actual equip de govern «d'ineficaç», alhora que denunciava «la utilització de les institucions en l'anomenat procés».

Per la seva banda, Àngela López, de 24 anys i que viu a Solsona des dels 16 anys, es va mostrar confiada de repetir els resultats de l'any 2017 a Solsona. En el seu parlament, López va alternar la llengua catalana amb la castellana; i, pel que fa al programa electoral que proposen als solsonins, López va garantir «un ajuntament de tots, sense simbologia partidista», i va anunciar la creació «d'una auditoria per detectar despeses innecessàries

Pel que fa a salut, la número 1 de Ciutadans a l'Ajuntament de Solsona va dir que «no pot continuar l'actual situació al Centre Sanitari» i va prometre nous aparells mèdics i una renovació del mobiliari.

Pel que fa a educació, López creu necessari «un programa de reforç de l'anglès a les escoles, ja que actualment és imprescindible conèixer aquesta llengua per al futur laboral dels nostres joves». També va apostar per oferir ajuts a les famílies amb nens de 0 a 3 anys.

Pel que fa a les polítiques esportives, la candidata de Ciutadans a presidir l'Ajuntament de Solsona va considerar necessària «una major coordinació amb els clubs de la ciutat». En aquest camp, també es va mostrar disposada a remodelar l'actual piscina municipal -al costat del camp de futbol- i a construir una piscina coberta perquè els ciutadans puguin practicar la natació durant tot l'any, tot i que no va aclarir si la piscina coberta s'executaria a les piscines municipals o a la zona de la Cissa, que també és de propietat pública.

La líder dels liberals solsonins també es va comprometre a impulsar el turisme amb la institució d'una Fira de Turisme a la ciutat; al mateix temps que va considerar vital «aconseguir acords amb el Gremi d'Hostaleria del Solsonès», una entitat que a qui vol donar més protagonisme.

Pel que fa als joves, el partit de Ciutadans vol atraure més empreses a la comarca i eliminar tràmits burocràtics que consideren excessius.

I per a la gent gran, els proposen un casal.