El cap de llista de JxCat a les eleccions europees, l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, va defensar que als comicis no es pot permetre «que els repressors tinguin més vots que les víctimes». «No podem permetre que els repressors de Quim Forn tinguin més vots a Barcelona que la víctima. Cal evitar que els repressors tinguin més suports que les nostres víctimes, els presos polítics i la gent que tenim a l'exili», va reclamar per videconferencia des de Waterloo en el míting central de JxCat a Sant Cugat del Vallès.

Acompanyat per la número dos de JxCat per Barcelona, Elsa Artadi, Puigdemont va apel·lar a convèncer els indecisos, i, en el cas de les europees, a permetre que ell i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí siguin eurodiputats. Artadi va demanar que «fem que Puigdemont arrasi, i que a Josep Borrell li quedi una cara com la de Miquel Iceta l'altre dia, quan entri al Parlament Europeu».

Puigdemont va assegurar sobre Forn que «és l'únic candidat que és pres polític. Fem que pugui ser alcalde d'una capital europea. Es mereix tenir més suports que els seus competidors repressors».

Paral·lelament, el cap de llista de JxCat a les europees va considerar «absolutament anormal» la manera com es permet als presos de JxCat Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull accedir al Congrés dels Diputats avui i demà per poder recollir les seves credencials.