El cens electoral per a aquesta convocatòria d'eleccions municipals i europees a Manresa que se celebraran diumenge és de 52.800 electors per a les municipals i 52.671 per a les europees. En el cas de les municipals la xifra d'electors és superior de 464 persones respecte a les eleccions de 2015, que va ser de 52.336. El nombre d'electors per a les europees és superior de 467 persones respecte als comicis celebrats el 2014, que va ser de 52.204.

Pel que fa als col·legis electorals, n'hi haurà 20 amb un total de 82 meses. El llistat de col·legis electorals i les seves adreces és el següent:

Ateneu Les Bases (carrer Cintaires, 30)

Centre Cívic Casal de les Escodines (carrer Sant Bartomeu, 50)

Centre d'Esplai "Nostra Llar" (carrer Dos de Maig, 26)

Centre Infantil Sant Pau (carrer Cardener, 12)

Conservatori Municipal de Música (carrer Ignasi Balcells, 12-14)

Edifici de l'Ajuntament (Plaça Major, 6)

Escola d'Art (carrer Infants, 2)

Escola Bages (carrer Sèquia, 55)

Escola La Font (carrer Sant Cristòfol, 43)

Escola La Sèquia(carrer Camí Vell de Santpedor, 36-38)

Escola Pare Algué (carrer Mossèn Jacint Verdaguer, 16)

Escola Muntanya del Drac (Grup Pare Ignasi Puig - El Xup)

Escola Renaixença (plaça Independència,1)

Escola Sant Ignasi (carrer Mestre Albagés,1)

Escola Serra i Hunter (Grup dela Balconada)

Fundació Universitària del Bages (Av. Universitària, 2-4)

Institut Guillem Catà (carrer Rosa Sensat, 6)

Institut Lluís de Peguera (plaça Espanya, 2)

Institut Pius Font i Quer (carrer Amadeu Vives, 21)

Oficina d'Acció Ciutadana (plaça Democràcia,1)

L'escrutini de meses començarà per les europees

El Consell de Ministres va aprovar el Manual d'instruccions per a les meses electorals que estableix que l'ordre de l'escrutini és: primer, Parlament Europeu; i després, municipals. Aquestes instruccions són d'obligat compliment i, per tant, primer es disposarà dels resultats i corresponent acta d'escrutini de les europees i després de les municipals.

Operatiu informatiu

L'Ajuntament de Manresa desplegarà un operatiu per informar sobre la participació i els resultats de les eleccions generals a través del web www.manresa.cat/eleccions. Com en les darreres eleccions, es tornarà a incorporar aquesta informació electoral a l'aplicació Viu Manresa, des d'on es podran consultar des del cens electoral i el lloc de votació fins als resultats en temps real. A més a més, des de l'apartat L'Ajuntament respon s'atendran les peticions d'informació que puguin formular els ciutadans durant la jornada electoral.

Un altre canal d'informació serà el compte de Twitter de l'Ajuntament de Manresa (@ajmanresa), on es donaran a conèixer les dades de participació a les 14 hores i a les 18 hores, així com també els resultats permanentment actualitzats a partir de les 20.30 h. del vespre, a mesura que es vagi tancant el recompte de vots en les diferents meses electorals.

Durant tot el dia de les eleccions, per atendre consultes i incidències es podrà trucar als telèfons 93 878 24 12 - 93 878 24 13 - 93 878 24 80 - Centraleta (93 878 23 00). També hi haurà un servei d'atenció presencial a l'Oficina d'Aenció Ciutadana (OAC).