26 de maig de 2019
26.05.2019

Resultat eleccions municipals a Berga: Victòria rotunda de la CUP

Montse Venturós repeteix triomf a Berga i passa de 6 a 8 regidors. Jordi Sabata (JuntsxCat) acaba en segona posició

26.05.2019 | 20:26
Resultat eleccions municipals a Berga: Victòria rotunda de la CUP

Montse Venturós ha aconseguit revalidar la victòria a Berga i ho ha fet de forma rotunda. La candidata de la CUP ha aconseguit un gran triomf i ha passat de 6 a 8 regidors, aconseguint més vots que a les passades eleccions. En total, la CUP ha aconseguit 3347 vots. 

Per Venturós, els resultats revaliden la tasca de la CUP al capdavant de l'Ajuntament, un mandat marcat per l'estalvi i la judicialització de la política. "Els resultats són una victòria clara i un reconeixement a tota la tasca àrdua que s'ha fet al capdavant del consistori ", ha afegit. Venturós tornarà a exercir com alcaldessa de Berga durant els pròxims quatre anys després de la inhabilitació que l'ha mantingut apartada de la primera línia política durant els darrers mesos.

Visiblement emocionada i al costat del seu equip, Venturós ha reconegut que ha viscut aquests comicis més nerviosa que els de fa quatre anys. "Ara ha estat un examen", ha afegit.

Sabada i Junts queden en segon lloc


La CUP ha guanyat les eleccions amb 8 regidors, seguida de la candidatura de Jordi Sabata, Junts per Catalunya, que n'aconsegueix 6. Sabata, Marginet i la resta de l'equip han recollit 2349.  El líder de Junts per Berga ha assegurat aquesta nit que els resultats obtinguts com a segona força política el fan representant d'una part de la ciutat que desitjava el canvi a Berga. Sabata creu que l'alta participació i el fet que votants d'ERC i en Comú Podem hagin apostat per la CUP ha provocat que s'hagi ampliat la diferència entre la CUP i JxBerga. "No podem sortir a dir que hem guanyat perquè és completament irreal, però estem contents de teixir un nou espai polític a la ciutat", ha assegurat. Sabata ha agraït els veïns de Berga que han confiat en la seva formació, i ha felicitat la CUP pels resultats obtinguts.
Text

Ramon Camps i ERC acaben en tercera posició amb 948 i 2 regidors.  L'últim representant del consistori Berguedà és el PSC d'Abel Garcia, amb només 1 regidori i745 vots.

BeC acaba cinquè i no obté representació, igual que el PP, DB i C's.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook