L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, perdran el seu lloc a la DIputació de Barcelona després dels resultats dels comicis d'ahir. L'actual diputat d'Espais Naturals i el president de la Diputació de Barcelona hauran de deixar el seu càrrec a l'ens provincial. Junts per Catalunya ha perdut la representació d'aquestes comarques després de la davallada en les eleccions municipals. Aquestes places les ocuparan càrrecs d'Esquerra Republicana de Catalunya que han obtingut millors resultats en aquests territoris.

La Diputació de Barcelona té 51 diputats. Aquests, obligatòriament, són també regidors o alcaldes perquè és a través de les eleccions municipals com es determina quins dels electes de cada municipi ocupen un lloc de diputat. Aquest sistema d'elecció es coneix amb el nom d'elecció indirecta, perquè els ciutadans no trien directament els diputats, sinó a través dels comicis municipals.

La distribució dels diputats es fa per partits judicials de forma proporcional al nombre de residents. La demarcació de Barcelona es divideix en 14 partits judicials, a partir dels quals s'escullen el total de 51 diputats. El partit judicial amb més diputats és el de Barcelona (18), seguit de l'Hospitalet de Llobregat (6), Sabadell (4), Terrassa (4), Granollers (3), Mataró (3), Sant Feliu de Llobregat (3), Manresa (2), Arenys de Mar (2), Vic (2), Berga (1), Igualada (1), Vilafranca del Penedès (1) i Vilanova i la Geltrú (1). Una vegada constituïts els ajuntaments, la junta electoral elabora una relació dels partits que tinguin representació.