Compromís x La Seu, encapçalada pel socialista Òscar Ordeig, va guanyar ahir les eleccions a l'alcaldia de la Seu d'Urgell amb el 30,6% dels vots i tindrà 6 regidors de 17. Ordeig ha revalidat el resultat que ja va obtenir fa quatre anys però no és clar que el diputat al Parlament català acabi ostentant l'alcaldia. Ordeig manté els mateixos regidors però ha crescut en vots: dels 1.401 del 2015 als 1.719 d'ahir.

La segona força al consistori serà JxCAT, de Jordi Fàbrega, amb 5 regidors, dos menys que les passades eleccions municipals quan Albert Batalla en va aconseguir 7. I el tercer lloc l'ocuparà ERC, la força que encapçala Francesc Viaplana, amb 4 regidors (n'ha guanyat un) seguit de la CUP, que lidera Xènia Antona, que ha millorat resultats, passant d'1 a 2 regidors, amb 517 vots. Ahir van quedar fora del consistori En Comú, el PP, Ciutadans i Vox.

Amb una participació que ahir va superar el 63 %, la majoria absoluta al consistori s'obté amb nou regidors que serien els que sumen, precisament, Junts i ERC. En serien 11 amb la CUP. Aquests resultats farien possible una coalició que deixaria fora Ordeig.

A altres municipis de l'Alt Urgell, com els d'Organyà, Montferrer i Castellbò i Oliana es mantenen a l'alcaldia els caps de llista de Junts x Catalunya, mentre que a Coll de Nargó la força més votada ha estat la republicana.