ERC serà la primera força al Consell Comarcal de l'Anoia. La formació ha assolit un total de 112 regidors a la comarca, i això li permetrà mantenir els onze consellers. És un més que els que tindrà JxCAT, que n'ha perdut dos respecte al 2015. El PSC i la CUP han anat a l'alça i tindran 8 i 2 consellers, respectivament. Ciutadans, que era el primer cop que presentava candidatures a l'Anoia, ha obtingut 5 regidors, el que li permetrà tenir 1 conseller comarcal. El PP ha quedat fora.

ERC ha obtingut 15.378 vots, quasi 5.000 més que als darrers comicis. L'augment de la participació i la irrupció de noves forces provoca, però, que malgrat l'increment d'edils a la comarca, mantingui les mateixes cadires al Consell Comarcal. Serà, però, la primera força.

El Partit dels Socialistes de Catalunya - Candidatura de Progrés (PSC-CP) ha estat l'altre gran guanyador a la comarca. La formació ha obtingut un total de 48 regidors i, per tant, tindrà vuit cadires a l'ens comarcal.

La CUP ha guanyat tres regidors i en tindrà 11 a l'Anoia. Amb el suport del 6,48% dels anoiencs, la formació tindrà 2 consellers.

Ciutadans s'estrena al Consell, perquè els 5 regidors li permeten tenir un conseller.

La victòria en vots d'Ara Montbui-la Veu dels Veïns de Montbui a Santa Margarida de Montbui, permetrà a la formació tenir també un espai al Consell Comarcal. No hi obté representació el Partit Popular.