El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, va insistir ahir en roda premsa que la seva formació entri en un govern de coalició amb Pedro Sánchez, i fins i tot a crear un bloc de governabilitat en tots els nivells, comunitats autònomes i ajuntaments, tot i reconèixer els mals resultats obtinguts en les eleccions europees, locals i autonòmiques d'ahir. Iglesias va admetre que els resultats electorals han estat «dolents» i que suposen «un retrocés» pel que fa a les generals de fa un mes.

Així, va apuntar que no estan contents i que toca fer autocrítica, però alhora va matisar que continuen tenint un «enorme pes estratègic» per construir governs del bloc progressista en els àmbits estatal, autonòmic i local. Iglesias va anunciar, a més, que convocarà en les pròximes setmanes un nou Consell Ciutadà Estatal per avaluar els resultats i va incidir que la divisió de l'esquerra tant a l'Ajuntament de Madrid com a la Comunitat de Madrid «resta».

«A l'esquerra no ens funciona quan ens dividim i quan ens barallem. Tots haurem de fer autocrítica i saber que la divisió resta», va assenyalar després de ser preguntat pels resultats tant de la seva formació com d'Íñigo Errejón a la comunitat.

Sectors crítics de Podemos van demanar ahir la dimissió del secretari general, Pablo Iglesias, i de la seva número dos, Irene Montero, després de la desfeta electoral de la formació.