Esquerra Republicana guanya força al Consell Comarcal amb 9 representants, un més que el 2015, quan en va aconseguir 8, juntament amb CiU, però ha de pactar si vol aconseguir la majoria absoluta.

Després dels resultats electorals de diumenge, ERC, amb 3.204 vots a la comarca va aconseguir prendre un conseller a les candidatures de Junts per Catalunya, que ha passat a tenir 7 representants comarcals.

Aquests resultats permetrien governar als republicans amb una majoria simple. De totes maneres, cal veure els possibles pactes entre partits, tot i que pel que fa al Grup d'Electors Independents i la CUP han aconseguit els mateixos resultats que fa 4 anys, és a dir, 2 consellers pel grup d'electors i 1 únic conseller per la CUP.

Cal recordar que en aquests moments ERC està governant amb majoria simple tot i que els Independents els ha donat suport al llarg d'aquests 4 anys sense arribar a les conselleries.

Un altre possible pacte és l'acord entre JxCat, amb 7 consellers, i el suport dels Independents amb la CUP que obtindrien la majoria absoluta amb 10 consellers.