La sorpresa electoral de Bolvir, amb la victòria de la candidatura d'Isidre Chia, de Junts x Bolvir, ha possibilitat un fet excepcional: un pare i el seu fill seran durant quatre anys alcaldes de dos municipis que, a més, es toquen en els seus termes municipals. Ramon Chia (AM) serà alcalde de Fontanals gràcies als vots obtinguts en unes eleccions locals, en la qual no hi havia llista rival, i Isidre Chia va sorprendre a Bolvir en guanyar Endavant Cerdanya. Tots dos estrenaven ahir, dilluns, la situació familiar amb molta il·lusió i un toc de divertiment: «Segur que serà molt fàcil entendre'ns», segons va apuntar Ramon Chia.

La família prové de Fontanals, però el nou alcalde de Bolvir es va traslladar al municipi veí a viure-hi ja fa anys: «Els meus tres nens ja van néixer aquí i són bolvirencs». Isidre Chia, que és molt conegut a la comarca perquè té una de les empreses més grans de jardineria, ha explicat que «certament és una cosa que no acostuma a passar gaire i tothom ens ho diu». Sobre la possibilitat de tractar assumptes dels dos consistoris a les reunions familiars, Isidre Chia va remarcar amb un somriure que «estic segur que del meu pare sempre n'aprendré coses». Isidre Chia, que té 33 anys, ha admès que «al meu pare li ha fet moltíssima il·lusió que pogués guanyar a Bolvir i n'està molt orgullós». Efectivament, Ramon Chia era ahir un alcalde doblement feliç: «D'orgullós, me'n sento, i molt, i a part perquè és un nano que pensa amb el cap, eh, no és d'aquells que fa les coses patim-patam». Per tant, espera que l'etapa d'alcalde li anirà bé.

«Ens entendrem millor»

Ramon Chia ha apuntat que la seva idea és que aquest sigui el seu últim mandat, de manera que serà l'únic en què coincidirà amb el seu fill gestionant dos municipis que es toquen pel costat del Segre fins al pla d'Arenes. L'alcalde de Fontanals ja veia en el seu fill bones maneres com a gestor: «Potser arribar a alcalde ara, no, potser més endavant, però, vaja, capacitat i voluntat de gestió pública, la que vulguis; ell va començar de zero amb una màquina petita i una de tallar les vores i ara té una empresa amb 46 persones treballant».

Pel que fa a les relacions institucionals entre Fontanals i Bolvir, el veterà alcalde ha remarcat que «potser serà més fàcil entendre'm amb ell que no pas com anava abans, això segur; ara el que ens toca és treballar, ell per la seva banda i jo per la meva».