L'edifici de l'Ajuntament de Manresa a la plaça Major torna a tenir penjada l'estelada i també el llaç groc que es van enretirar durant el període electoral per ordre de la Junta Electoral de Zona. Es va substituir per una pancarta amb el text "Llibertat d'opinió i expressió".

L'endemà de les eleccions municipals i europees que es van celebrar aquest diumenge es van tornar a penjar. El ple municipal va aprovar la col·locació d'aquests dos elements a la façana, però el 29 de març passat, en l'inici del període electoral previ a les eleccions generals del 28 d'abril i les europees i municipals del 26 de maig, van ser retirats per ordre de la Junta Electoral de Zona. Aleshores, l'equip de govern va decidir penjar la pancarta amb el lema “Llibertat d’expressió i opinió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans”, que s'ha mantingut durant tota la campanya.

Amb aquesta última pancarta el consistori manresà va voler manifestar el seu desacord amb l'ordre de retirar el llaç groc i l'estelada, tal i com havia fet també el govern català al Palau de la Generalitat.