Dos alcaldes actuals del PSC són la cara i la creu de les majories absolutes a les nostres comarques, després de les eleccions de diumenge passat. La cara correspon al batlle de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, mentre que la creu recauria a les espatlles del de Santa Margarida de Montbui, Teo Romero.

Gimeno va aconseguir sumar diumenge la seva sisena majoria absoluta consecutiva, ja que va assolir aquest càrrec a les eleccions de l'any 1999 i des de llavors ha governat amb aquesta posició d'estar al capdavant d'un grup municipal que té més de la meitat dels regidors del ple.

La creu recau en Teo Romero, ja que en aquestes eleccions ha perdut l'oportunitat de sumar la que hauria estat la seva setena majoria absolut. Romero va accedir per primer cop al càrrec d'alcalde després de les eleccions del 1995. Diumenge, però, va perdre dos dels vuit regidors que té actualment, la qual cosa el va situar un per sota d'aquesta majoria absoluta. L'entrada amb força de la coalició Ara Montbui-La Veu dels Veïns de Montbui (6 regidors) podria fer-li perdre l'alcaldia si arriben a establir un pacte amb el tercer partit, ERC (1 regidor).