15 de juny de 2019
15.06.2019
Regió7

El PSC facilitarà la investidura de Jordi Solernou com a nou alcalde de Sant Joan

Alternativa per Sant Joan i socialistes han arribat a un principi d'acord per negociar un pacte després del ple d'avui

14.06.2019 | 23:39
Jordi Solernou és l'alcaldable d'Alternativa per Sant Joan

Jordi Solernou, d'Alternativa per Sant Joan, es convertirà aquest dissabte en el nou alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, però ho farà, d'entrada, capitanejant un govern en franca minoria. Ara bé, aquesta formació (que es va presentar per primer cop a les eleccions del 26 de maig i que va donar la sorpresa convertint-se en la força guanyadora amb 5 dels 17 regidors que componen el ple municipal) ha anunciat que a partir de dilluns obrirà negociacions acordades amb el PSC perquè els socialistes sumin els seus tres regidors al nou executiu. Si això acaba fructificant, el nou executiu no tindria encara la majoria absoluta, però hi estarien a només un regidor.

Alternativa per Sant Joan ha fet públic un comunicat en què explica que després de realitzar una ronda de converses amb totes les forces que han obtingut representació en les eleccions del 26 de maig a l'Ajuntament de Sant Joan, «el grup d'Alternativa per Sant Joan i el Partit Socialista de Catalunya (PSC) han arribat a un principi d'acord per començar dilluns les negociacions d'un pacte de govern estable», un cop produïda la investidura de l'alcalde, aquest migdia.

Afirmen que «per tenir un govern més estable, la necessitat de sumar camins amb alguna de les altres forces polítiques és indispensable». I hi afegeixen que «el PSC de Sant Joan està disposat a treballar per un canvi al poble, demanat per les urnes i amb la formació socialista com a segona força més votada». Cal recordar que Solernou havia estat regidor de l'Ajuntament de Sant Joan pel PSC.

En aquest mateix comunicat també s'afegeix que «aquest principi d'acord verbal compta amb la disposició d'ambdues forces per trobar punts en comú a partir del dilluns 17 de juny, dia que començaran les negociacions entre Alternativa per Sant Joan i el Partit Socialista de Catalunya», amb la idea de fer un govern conjunt.

Un intent amb Compromís

En el mateix comunicat, Alternativa explica que «vam oferir un pacte de govern també amb Compromís amb Sant Joan però el seu cap de llista va decidir rebutjar-lo». A través d'un altre comunicat, Compromís corroborava ahir aquesta qüestió, puntualitzant que hi havia hagut dues reunions. En la primera s'havia plantejat un govern entre els 5 regidors d'Alternativa i els portaveus del PSC, ERC, Junts i Compromís, i va ser en la segona que ja es va demanar una coalició únicament amb Compromís, que quedava amb 9 regidors i no assolia la majoria.

Per a Compromís amb Sant Joan, cap de les dues no complia els elements «essencials» que defensa el partit: «projecte de canvi real i govern d'esquerres sòlid i estable», i aquest va ser el motiu de la negativa.

Tanmateix, Compromís garanteix una actitud «constructiva i prospectiva», i anima el futur nou govern a impulsar «un veritable projecte d'esquerres, que situï les polítiques socials com a gran prioritat, i reforci les polítiques de medi ambient i manteniment, amb un Ajuntament més obert i participatiu».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook