Operaris de l'Ajuntament de Barcelona van tornar a penjar un llaç groc a la façana de la plaça de Sant Jaume. Així ho havien acordat minuts abans ERC, BComú i JxCat en la primera reunió dels grups municipals en el nou mandat. Com era previsible, els grups que s'hi van posicionar en contra van ser el PSC, Barcelona pel Canvi-Cs i el PP. Aquesta no serà la primera vegada que la façana del consistori barceloní tindrà un llaç groc en solidaritat amb els presos independentistes. L'alcaldessa Ada Colau ja en va penjar un durant l'anterior mandat, però el va retirar abans de l'inici de la campanya de les eleccions espanyoles del 28 d'abril per ordre de la Junta Electoral Central.

En representació de BComú, la tinenta d'alcaldia Janet Sanz va demanar respecte per la decisió del govern compartida amb altres grups de penjar de nou el llaç groc a la façana de l'ajuntament. Al seu parer, «recull la pluralitat de la ciutat» perquè és «moltíssima» la gent de Barcelona que vol que els presos quedin en llibertat com més aviat millor. «Esperem que tothom respecti els canals formals d'expressió per no entrar en situacions indesitjades», va dir en resposta a Josep Bou, que va assegurar que ell mateix trauria el llaç groc de la façana.

Com ja havia manifestat Jaume Collboni en una entrevista al matí, el PSC es va posicionar en contra de posar el llaç groc. Laia Bonet va indicar que havien entès que Ada Colau volia reunir la junta de portaveus per prendre la decisió, una reunió que «encara no està constituïda». Pel que fa a la seva oposició sobre el símbol, Bonet va explicar que «ha estat sempre la mateixa, entenem que l'Ajuntament ha de poder representar tota la ciutadania de Barcelona i respectar la neutralitat», però que no s'hi oposaran si la decisió reflecteix «el consens majoritari». Més crític es va mostrar Josep Bou, del PP, que va exposar que estava disposat a treure ell mateix el llaç groc de la façana de l'ajuntament de Barcelona. Per a Bou, Colau repeteix «els mateixos errors» i va afegir que, «si vol, que es posi el llaç a la solapa o a casa seva», va reblar.

Per part d'ERC, Jordi Coronas va opinar que el llaç groc no s'hauria d'haver despenjat, i en tot cas, es podria haver penjar de nou l'endemà de les eleccions. També considera innecessari comentar-ho amb els grups de nou, ja que hi ha un mandat respecte d'això de la junta de portaveus de l'anterior mandat. Coronas va ironitzar que aquesta reunió, això sí, va servir per mostrar la «discrepància evident» dels dos grups que han de formar govern, BComú i PSC.

Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, va subratllar que el llaç s'hauria d'haver penjat tot just després de les eleccions, però va opinar que Ada Colau no ho va fer «per no malmetre les seves opcions de repetir com a alcaldessa amb aquest acord que va fer amb Valls i Collboni».