L´empresa de Navarcles Rico Aluminium compleix 25 anys en el sector de les façanes de vidre, portes i finestres d´alumini. Per obsequiar els seus clients destinarà un descompte real del 12% sobre l´import de l´oferta durant el que queda de l´any 2017.

Amb 25 anys de trajectòria han aconseguit fer-se un lloc no només a la comarca i a Catalunya sinó també a l´estranger. En quin moment es troba l´empresa i com valora aquests anys?

En general estem contents pel que hem fet. Actualment el 70% de la nostra producció l´exportem i el 30% restant és fabricació per al mercat local de particulars i fabricació per a altres industrials del mateix sector.

Vendre el 70% de la producció al mercat internacional és un percentatge molt elevat...

Doncs sí, i amb tot el que això comporta. La veritat és que sense l´ajuda de tot el nostre equip seria impossible. Vendre fora significa un sobreesforç per a tothom, per als qui hi treballem i per als de casa, a qui hem d´estar molt agraïts. Per aquest motiu, volem aprofitar el 25è aniversari per fer una acció especial amb el nostre personal.

Quina serà la sorpresa?

No la revelarem. Mantindrem la sorpresa fins que arribi el moment.

El que sí que sabem és que els vostres clients es beneficiaran d´un descompte que apliqueu amb motiu dels 25 anys. Se´ls aplicarà un descompte real del 12% sobre l´import de l´oferta, vàlid la resta d´aquest any 2017.

Al mercat local, que en els darrers anys, per la crisi, ha estat molt reduït, hem mantingut clients amb qui hem treballat des de sempre i han continuat confiant en nosaltres. És per això que ens sentim orgullosos de poder fer aquesta promoció la resta d´aquest 2017, per als clients amb qui treballem i per als particulars que vulguin canviar les seves finestres, a l´àrea de Catalunya.

Quina o quines són les estratègies de l´empresa de cara al futur?

Recentment hem contractat més personal, volem potenciar el mercat a França, on ja estem establerts des de fa un any i mig. Tampoc no ens oblidem del mercat local perquè la veritat és que el mercat de finestra fabricada per industrials porta una línia ascendent en el darrer mig any. Per altra banda, estem treballant molt fort comercialment a l´Amèrica Llatina, on tenim pròximament l´adjudicació de dos edificis petits per façana de mur cortina, i estem lluitant molt per l´adjudicació d´una altra façana de vidre de 22.000 m2 de dues torres de 25 plantes. Si aquest contracte es materialitza tindrem feina assegurada per dos anys.

A quins països treballeu?

Ara mateix tenim projectes oberts a França, Suïssa i Amèrica Llatina, i hem realitzat tasca comercial a països com Israel i Nigèria, però són zones una mica complicades i perilloses.

L´evolució ha estat constant i aquesta expansió és molt remarcable. Suposo que estan satisfets?

Realment és una perspectiva molt positiva. Continuarem treballant perquè sigui així.

Fotos d'obres realitzades per Rico Aluminium: