Car-bus.net és la marca comercial d’una empresa de Manresa que fabrica microbusos. Com a tret diferencial destaca que en els darrers tres anys han desenvolupat un concepte de microbús 100% elèctric anomenat WOLTA, expliquen Jordi Monferrer és CEO de l’empresa Car-bus.net, de Manresa, i tècnic del departament I+D, i Montse Cervelló és la resposable del departament financer.

Quines són les característiques d’aquest vehicle?

El microbús WOLTA té una tracció 100% elèctrica desenvolupada per l’enginyeria Rampini i amb carrosseria fet íntegrament per Car-bus.net. És un vehicle amb disposició de bateries al sostre que permet un òptim repartiment de càrregues i confort màxim per als passatgers. El sistema de gestió elèctric multiplexat de bord TeQ comunica directament amb el sistema de gestió de bateries i el grup de tracció per optimitzar la diagnosi en temps real del consum elèctric.

Per què Car-bus.net ha fet aquesta aposta?

El nostre departament I+D de Car-bus.net va desenvolupar aquest vehicle per poder oferir una solució òptima per a la mobilitat urbana i donar resposta a les necesitats actuals i sobretot futures del transport a dins de les ciutats.

Quina acceptació té?

Té una acceptació excel·lent.

Per a quin mercat treballen?

Per a entitats públiques del transport, tant de la Generalitat com de l’Estat espanyol. A França, Anglaterra, Holanda, Luxemburg, Alemanya i Itàlia hi treballem per mitjà del nostres distribuïdors.

El microbús elèctric és un valor afegit de la seva marca. Com van finançar aquest projecte?

El vam finançar amb fons propis ajudats en tot moment per les entitats bancàries, com per exemple BBVA.

Com més els ha ajudat i com ha intervingut BBVA a la seva empresa?

Des de BBVA sempre ens han ofert productes adequats a cada moment i situació per poder tirar endavant tots els projectes i la nostra activitat professional del dia a dia.

Quina valoració en fan?

Molt bona. El nostre gestor personal de PIMES ens ofereix una gestió financera òptima i molt resolutiva analitzant les circumstàncies de cada moment i oferint solucions per a cada situació.

La seva última innovació els ha permès rebre el premi Microbusos de l’any a Espanya. Què representa per a l’empresa?

Rebre un reconeixement dels projectes sempre és motiu d’orgull per a l’empresa. Que et valorin la feina del dia a dia i de tot l’equip humà que forma l’empresa és un motiu més per seguir endavant i mirar el futur amb molt d’optimisme.

Com encaren el futur?

Actualment estem treballant en un projecte molt innovador que donarà infinitat de noves possibilitats en el món del transport.