Especialitzada en olives, la marca Blai Peris s’ha fet un nom al mercat. Va néixer l’any 1985 per iniciativa d’Eduard Peris i avui són els seus fills i nebots els que estan al capdavant de l’empresa, treballant en la seva diversificació i expansió. Amb seu a Bot (Terra Alta), Blai Peris té el centre de logística a Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès).

Quina és la particularitat de les olives Blai Peris?

Som una empresa especialitzada en les olives naturals. Mantenim l’estil tradicional de fer les olives amb aigua i sal. I les envasem. Les olives que ens donen més nom són les negres del tipus empeltre. Amb un pot d’aquestes olives és com va néixer l’empresa, i a partir d’aquí el meu pare va continuar ampliant-la. Va provar amb diversos mètodes de conservació que no oferien un resultat a l’altura de les seves expectatives fins que en va crear un de propi sense recórrer a agents químics, i així va obtenir un producte artesanal i de qualitat.

Primer, olives empeltre, i amb els anys s’ha anat ampliant la gamma, oi?

La família de productes Blai Peris va creixent i fem olives empeltre, negres i arbequines. També fem olivades, que tenen molta acceptació perquè la pasta d’oliva és un producte amb molt gust i moltes possibilitats gastronòmiques. I també fem salses de tomàquet i tenim una gamma de productes ecològics.

Al llarg d’aquests 32 anys, Blai Peris ha anat creixent però continua sent una empresa amb pocs treballadors. Petita però amb bon ressò...

Tenim una plantilla de set treballadors, joves i amb ganes de continuar innovant i sent referència en el món de les olives.

Blai Peris és una marca consolidada i reconeguda. On distribueixen els seus productes?

Treballem amb grans superfícies com per exemple Caprabo, Bon Preu, Sorli Discau, Spart i Suma, entre d’altres. I també cal destacar que fa 22 anys que exportem al Japó.

L’esperit innovador els ha portat a desenvolupar una nova línia de producte. Quin?

Volem revolucionar el mercat de les olives oferint-les com a snack. Hem dissenyat un format que permetrà trobar olives de qualitat en màquines expenedores, en neveres d’hotel, en vols d’avió... Fins ara aquesta possibilitat no hi és i pensem que pot ser molt interessant. És un envàs de 70 grams de plàstic resistent i elegant amb olives: o empeltre o arbequines. A la fira Alimentària 2018 volem presentar aquest nou format conjuntament amb una nova gamma d’olives en la qual estem treballant.

Per innovar cal invertir. Tenen el suport d’entitats bancàries com BBVA, oi?

Sí. Gràcies a un dels productes de l’entitat bancària BBVA vam poder unificar deutes i estalviar costos financers. Estem contents del seu suport i de l’atenció dels gestors de l’oficina, el personal és amable i atent.