06 de octubre de 2017
06.10.2017
40 Años
40 Años
ENTREVISTA A JOSEP FONT SANS, PROPIETARI DE L'EMPRESA FONT SANS 

«Tenim el repte d'exportar els nostres embotits a tot el món»

Fundada el 1917, l'empresa té la seu central al Prepirineu català, zona de gran tradició en la fabricació i elaboració d'embotits

04.11.2017 | 07:27
Arxiu particular

Instal·lats a Sant Feliu de Pallerols, la companyia Font Sans elabora una variada línia de productes embotits i curats de gran qualitat i amb un sabor únic. La seva estructura productiva li permet atendre els mercats més exigents. L´empresa produeix llonganisses, baiones, cansalades, lloms i pernils elaborats amb mètodes tradicionals a partir de les millors carns de porc i després d´un acurat procés de salat i curació.

Com ha canviat i evolucionat l´empresa amb el pas dels anys?
Doncs en el fons no ha canviat gaire. Sí que és veritat que les instal·lacions s´han anat adequant a la normativa i també modernitzant tecnològicament, però de fet som en un edifici que va ser construit al 1934, ampliat el 1963 i fins avui. Quant al producte, intentem mantenir l´essència de les aromes i sabors de sempre, amb processos lents i respectuosos amb la tradició.
En els darrers anys, quines noves línies ha posat en marxa l´empresa?
Ens hem centrat en el producte tradicional, de forma diferenciada de les grans marques i hem augmentat la nostra xifra d´exportació.
Quin és el seu mercat?
El nostre mercat està repartit actualment entre Europa i Espa-nya. A Europa tenim presència a França, Holanda, Bèlgica, Alemanya i Regne Unit.
Com els ha ajudat BBVA en tot aquest procés?
Ens ha ajudat a ampliar la capacitat de producció i curació de producte, així com les zones d´emmagatzematge. També hem actualitzat alguns assecadors, hem guanyat capacitat i precisió en el procés.
Com ha estat el tracte amb l´entitat financera?
Sempre ens hem entès, tant per la nostra saludable situació financera i de resultats, com per l´interès de l´entitat financera donar suport al nostre projecte.
Com encaren ara el futur?
Tenim posada la mirada en Europa i el món. Font Sans som una empresa familiar que lluitem des del 1917. Avui, els meus fills, que representen la quarta generació, tenen el repte de portar l´experiència gastronòmica dels nostres productes tradicionals arreu del món.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema