S. GOL, S.L. és una empresa familiar fundada l’any 1965 per Ramir Gol Bascompte que es va especialitzar en instal·lacions de llauneria. Amb els anys va anar evolucionant i Salvador Gol Sánchez hi va introduir l’electricitat. Ara, lidera l’empresa juntament amb els seus fills, Sílvia i Salva Gol, i la seva jove, Núria Font.

La delegació tècnica és al polígon industrial Casanovas de Sant Fruitós de Bages i té delegació comercial a Manresa (av. dels Dolors) i a Vic (pl. Santa Teresa).

En quins sectors treballen i quina és la principal activitat de l’empresa?

Som especialistes en qualsevol tipus d’instal·lació que es pugui necessitar: llum, aigua, gas, calefacció, climatització i fotovoltaica. Tant si ets un client particular com comercial/industrial, el tracte que donem és sempre personalitzat. Tens problemes de legalitzacions i manteniment? La nostra empresa t’ho pot solucionar, tenim programes de manteniments preventius i correctius per a les teves instal·lacions.

A més, des de l’any 1993 S. Gol està molt vinculada a l’empresa d’energia elèctrica Endesa. Gestionen punts de servei de la companyia?

Actualment en gestionem dos, un a Manresa i l’altre a Vic. El tracte personalitzat amb els nostres clients és el que ens diferencia d’altres companyies que només tenen atenció telefònica, per poc que puguem intentem solucionar qualsevol problema derivat de la factura elèctrica de llum i de gas; sí sí, també de gas. La companyia Endesa també comercialitza gas, tenen bones ofertes si contractes llum i gas amb ells. Això representa que per qualsevol problema amb els subministraments energètics, anant a una sola empresa, S. GOL, amb persones molt implicades, et donen solucions.

Estan especialitzats en serveis energètics i climatització, i també són experts en eficiència energètica, oi?

Sí. El tracte personalitzat amb els clients que vénen al nostre punt de servei facilita que la relació entre client i S. GOL, S.L. sigui molt propera. D’aquesta manera podem assessorar i oferir millores d’estalvi en les factures energètiques i les seves instal·lacions.

S. Gol està homologada amb diverses certificacions de medi ambient i tenen molt present la seguretat...

Treballem dia a dia per millorar el nostre servei al client, tenim la certificació de medi ambient 14001, la ISO 9001 i l’OSHAS 18001. Estem treballant molt dur amb la seguretat, des de la part de gerència s’hi està donant molta importància perquè treballem amb productes i situacions que són perillosos per al nostre equip humà, com ara el gas o la mitjana tensió, i no volem que cap de les persones que formen el nostre equip prengui mal. És una feina que cada dia s’hi ha d’estar a sobre, perquè els excessos de confiança són els que poden provocar un accident, i els clients valoren aquesta actitud per part de la nostra empresa.

L’empresa es caracteritza per la capacitat d’innovar i conèixer i oferir els darrers avenços tecnològics. És un sector molt canviant?

És un sector que està canviant molt ràpidament, principalment en tres aspectes. Un seria la connectivitat de tots els aparells de la casa a sistemes de gestió a través d’aparells tipus tablet o smartphone. El segon seria l’eficiència energètica o passive houses, l’entrada a les llars de sistemes d’energies renovables, com són l’energia fotovoltaica o aerotèrmica. I el tercer seria, i cada cop més, sistemes relacionats amb la salut i camps magnètics; cada vegada percebem més clients preocupats per aquest problema invisible, per exemple desconnexió elèctrica de dormitoris durant la nit, o sistemes d’osmosi per al consum d’aigua o per cuinar.

Quants treballadors té actualment l’empresa?

Actualment som 70 persones.

Per a quin mercat treballen?

Treballem per a tot tipus de client, tant podem muntar una caldera a un particular, com reformar una nau industrial o fer les instal·lacions d’un bloc de pisos. Tenim un equip tècnic capacitat per dur a terme qualsevol d’aquests projectes.

La trajectòria és d’èxit. El futur, com l’encaren?

Amb molta il·lusió i aprenent cada dia d’allò que els clients ens demanen, així podem donar solucions i bon servei.

Evolucionar i innovar requereix inversió. En aquest sentit el seu banc de referència és BBVA. Per què? Quin suport reben?

Som una empresa que contínuament estem creixent, amb BBVA el tracte és molt personalitzat, quan tractem amb la nostra oficina sentim que entenen el nostre producte i hi confien, això ens fa sentir còmodes per tal de tirar endavant nous projectes.