BBVA disposa del Baby Planner, una nova funcionalitat dins de l’app i el web de l’entitat bancària que permet conèixer les despeses derivades de l’arribada d’un nadó i planificar l’economia familiar.

De quina manera Baby Planner et permet planificar el nou escenari econòmic?

La nova aplicació permet fer una estimació de les despeses relacionades amb l'arribada del nadó quant a equipament bàsic, despeses mensuals i opcions de conciliació familiar. L'usuari pot modificar les despeses per adaptar-les a les seves necessitats particulars. Amb aquesta eina podem tenir un millor coneixement dels números econòmics i, per tant, prendre les millors decisions. T’ajuda a planificar l’economia quan tens un fill.

Baby Planner fa números de l’impacte que les noves despeses tindran en les finances dels pares i va més enllà. Per exemple, permet consultar opcions de conciliació laboral i familiar calculant com impactaria en l’economia de la llar una reducció de jornada o una excedència. Quin càlcul fa l’eina? En què es basa?

El càlcul es basa en els ingressos, les despeses, les hores de reducció de jornada o bé els mesos d'excedència. Et permet simular diferents escenaris de conciliació i veure de quina manera afectaria l'economia familiar, perquè com més saps millor decideixes.

Baby Planner respon les preguntes que es fan molts pares primerencs i per tant pot ser molt útil. Es pot trobar dins l’app i al web de BBVA i la pot utilitzar tothom. Hi ha alguna diferència per als clients i no clients del banc?

En el cas de clients de BBVA, en els càlculs s'utilitzen dades d'ingressos i despeses que ja coneix l'entitat bancària i l'usuari podrà editar aquestes dades segons les seves necessitats per conèixer quin és l'impacte real a la seva economia. Els usuaris no clients hauran d'indicar els ingressos mensuals així com les despeses.

Els tràmits administratius que cal fer quan tens un fill, les ajudes econòmiques que es poden demanar, consells de seguretat... són altres informacions d’interès que dóna Baby Planner. L’objectiu és donar facilitats perquè les parelles puguin fer una bona planificació?

Sí. Ens dóna suport en temes rellevants que hem de conèixer segons l'etapa en què ens trobem, depenent de si estem pensant en tenir un fill, si estàs embarassada o bé ja ha arribat el nou membre de la família. Tenir un fill comporta moltes coses a tenir en compte i no sempre en som conscients. Amb l'eina tens una guia que t'ajuda a tenir-ho tot més present.

BBVA ha treballat en aquesta eina durant un any per poder fer una app realment útil. Com s’ha desenvolupat?

BBVA ha treballat en aquesta nova eina digital per acompanyar tant clients com no clients en aquesta nova etapa de paternitat/maternitat. Va més enllà del servei financer tradicional i ens proporciona les dades necessàries en la presa de decisions molt importants i que repercuteixen a l'economia familiar. Ho han fet treballant amb un grup d'usuaris potencials, on s'han tractat les seves necessitats i s'ha valorat com era l'experiència sobre l'ús de l'aplicació.

Amb experiències reals i segons els càlculs de BBVA Research, s’ha pogut constatar que les famílies que tenen fills de menys de 3 anys tenen una despesa un 10% superior que les que no tenen fills, oi?

Correcte. Quan arriba una criatura la despesa incrementa, jo ho sé per experiència. D'aquí la importància de planificar el nou escenari econòmic. L'arribada d'un nou membre a la família pot generar dubtes i Baby Planner t'acompanya a prendre millors decisions financeres per adaptar-te a les noves necessitats econòmiques. Al final, es tracta de gaudir d'una de les etapes més maques que et pot oferir la vida.