Tekniatest és una companyia d’enginyeria dedicada a oferir solucions de test automatitzades per a automoció i altres productes electrònics. La seu central està ubicada al polígon de Bufalvent de Manresa i Enric Vilagrà és copropietari de l'empresa.

Quina és l’activitat principal de l’empresa?

Proporcionar als clients solucions tecnològiques d’acord amb els seus requeriments.

Quins productes dissenyen i fabriquen?

En la majoria de casos la consecució del projecte acaba sent bancs d’assaig, que s’acabaran implementant a laboratoris o al final de les línies de producció.

Per a quin sectors treballen?

Ara mateix el nostre principal sector es l’automoció. Ara bé, la nostra determinació és equilibrar la capacitat creixent en altres sectors com ara l’aeronàutic.

Què ofereixen als clients?

Centrem tots els nostres esforços a oferir solucions de test innovadores a preus competitius, i a complir al 100% els terminis d’entrega.

Per exemple, quines solucions i serveis?

Des de suport a la definició d’especificacions d’assaig fins a la realització de maquinària, passant per prototipatge, actualitzacions de software...

Quin és el seu valor afegit?

Sens dubte, el talent i la predisposició del nostre equip per oferir el millor servei. Comptem amb professionals altament qualificats dins d’un grup molt cohesionat.

Quin mercat abasten?

Estem oberts a tot el món. Especialment a Europa, NAFTA (Tractat de Lliure Comerç d’Amèrica del Nord) i Xina. Però estem molt atents a altres mercats, com ara l’Índia.

Per proporcionar suport internacional tenen una seu a Querétaro, a Mèxic.

És així, no podem parlar al client de proporcionar el millor servei si som a 5.000 km. La nostra orientació és estar sempre a prop del client.

Quants treballadors tenen?

En aquest moments som 12 treballadors a escala global, repartits entre Manresa, Mèxic i Xina, a banda de col·laboradors que ens donen suport en funció de les necessitats.

Quin és el perfil de la plantilla?

Entre 30-45 anys, amb estudis universitaris i altament implicats en el projecte. Ens sentim molt orgullosos de la nostra plantilla, però tenim una assignatura pendent que hem de corregir: som lluny de la paritat dona/home.

Costa trobar dones qualificades en aquest sector?

És cert que hi ha menys dones en aquest sector. Però això no vo dir que no hi hagi moltes dones altament qualificades que estaríem encantats que formessin part del nostre equip.

Quins són els reptes de futur?

Estem en una fase clarament de creixement per a la qual ens vam preparar adequadament. El repte continuarà sent créixer mantenint o millorant els nostres compromisos amb els clients: qualitat, servei i compliment en les entregues.

Innovar i estar al dia és clau. Teniu alguna inversió prevista?

Innovar és el nostre modus vivendi, no podem pretendre oferir tecnologia d’avantguarda si no hem fet els deures prèviament. Actualment el 4% del pressupost el destinem a R+D+I (recerca, desenvolupament i innovació).

Compteu amb el suport de BBVA. Per què confieu en aquesta entitat bancària?

El BBVA ens ha aportat la solidesa financera necessària per tirar endavant la nostra activitat. Valorem molt l’empatia i la qualitat humana dels seus professionals.