30 de agost de 2019
30.08.2019
BBVA AMB LES EMPRESES

Albert Prieto: «Som un referent en dispositius basats en tecnologia Open Source»

El gerent d'Industrial Shields fa balanç de l'empresa

30.08.2019 | 14:22
Albert Prieto a les instal·lacions d'Industrial Shields, a Sant Fruitós

Industrial Shields, amb seu a Sant Fruitós de Bages, dissenya, produeix i comercialitza productes basant-se en hardware Open Source. Un solució que va desenvolupar l'enginyer Albert Prieto ara fa 7 anys.

Com va néixer Industrial Shields i com ha evolucionat?
Vam crear l'empresa a finals del 2012. Vam ser els encarregats d'adaptar i modificar el hardware Open Source per satisfer els requisits industrials. L'any 2014 vam iniciar la comercialització dels dos primers productes, i avui som un referent mundial en la fabricació de dispositius basats en tecnologia Open Source. Tenim una família de dispositius molt complets, amb l'avantatge que els nostres productes es poden utilitzar en sectors molt diversos, ja que són dispositius programables i es pot controlar una màquina, tota una línia de producció, un sistema de climatització... Aquesta transversalitat ens ha permès créixer, diversificar els nostres clients i arribar a molts països diferents.
Quins productes ofereixen?
Oferim dos grans grups de productes. D'una banda, els Panel PCs, que fan que el client visualitzi i interactuï amb la instal·lació. Permeten utilitzar diferents sistemes operatius com ara Linux, Android o fins i tot una versió gratuïta de Windows: Windows IoT. I d'altra banda, els controladors industrials, anomenats PLCs o Autòmats Programables.
Quins són els avantatges d'aquestes solucions d'automatització?
El client només s'ha de preocupar d'adquirir el producte que millor satisfaci els requisits que necessita. Un cop adquirit el material, únicament s'ha de descarregar el software de programació, que és 100% gratuït i lliure. Els nostres equips són modulars. Això vol dir que un programa creat per funcionar amb un dispositiu és compatible amb qualsevol altre dispositiu que fabriquem, molt més econòmics que dispositius de característiques similars fabricats per grans marques de llicència privada. També cal destacar la flexibilitat i adaptabilitat dels nostres equips.
A quin sector arriben?
Som transversals. Si llistem els 150 o 200 millors clients, cap és competència de l'altre. La característica comuna és que tenen un projecte (instal·lació, màquina, línia de producció, etc.) en què han de connectar quelcom (sensor de posició, corrent, moviment, etc.) per tractar i/o monitorar. Qualsevol cosa que pugui interactuar de manera elèctrica pot estar controlada pels nostres dispositius.
Què fa falta per fer-se un lloc en el mercat i ser competitiu?
Demostrar que oferim qualitat industrial. Els nostres productes compleixen els requisits industrials. El nostre és l'únic dispositiu que utilitza hardware Open Source i que ha passat la normativa específica als laboratoris d'Applus amb els assajos necessaris. Una altra garantia de qualitat i que ja estem a punt d'aconseguir és la certificació ETL/ UL.
Com encaren el futur?
Tenim un futur molt emocionant. L'equip de professionals és molt bo i volem seguir creixent. Portem un ritme de creixement del 150% anual en els últims tres anys, i aquest any vorejarem el 200%. El 2020 estarem per sobre del 300%. Anem ampliant la plantilla i això ens ha de permetre crear nous clients, fidelitzar els actuals i també desenvolupar nous productes. Fins i tot estem iniciant un projecte de software per facilitar encara més l'ús dels nostres dispositius per als nostres clients. A més, hem aconseguit la subvenció europea H2020 per desenvolupar un projecte nou que s'iniciarà aquest setembre.
Per créixer i innovar cal invertir i cal el suport de bancs com BBVA, oi?
Tot i que el capital ha estat aportat pels socis, arriba un moment em què el capital particular no és suficient per mantenir el ritme de creixement de l'empresa i aquí és on el BBVA ens ha donat suport. Ha cregut en el nostre projecte i ens ha ajudat amb el finançament que hem necessitat en les diferents etapes de creixement de l'empresa.
Industrial Shields es beneficia de la innovació tecnològica i digitalització de BBVA?
Sí, ens beneficiem de la mobilització i capacitat de comunicació de les tecnologies. En temes administratius m'ho permet d'una manera molt còmoda el BBVA, tant el web com la plataforma BBVA Net Cash, des d'on es generen ordres que puc firmar sigui on sigui.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook