31 de octubre de 2019
31.10.2019
BBVA AMB LES EMPRESES. ENTREVISTA

Josep Ribera: «Representem tres marques capdavanteres d'impressores»

És el director gerent de l'empresa Ribera Digital, de Manresa

31.10.2019 | 10:34
Josep Ribera al seu despatx de l'empresa

Especialitzada en indústria gràfica, la manresana Ribera Digital és una empresa proveïdora de referència a Catalunya.

Són una empresa que es dedica al subministrament d'impressió gràfica, vinils i tintes... Quins són els principals productes que ofereixen?
El producte principal es el plòter d'impressió en gran format (entre 76 cm i 3,20 metres d'ample). A partir d'aquí, subministrem les tintes i tot tipus de consumibles com els vinils, lones, papers fotogràfics, etc.
Fan moltes vendes a través del seu web riberadigital.com. Aquesta és una via, però n'hi ha d'altres, oi?
La venda online només representa una part del nostre dia a dia. Tenim tres venedors que visiten i assessoren els clients cada dia i un equip de back-office que rep comandes tant per telèfon com per mail.
Quin és el seu perfil de client? I quin mercat abasten?
La tipologia de clients que tenim és molt variada: impressors digitals, retolistes, laboratoris fotogràfics, botigues de transfer de samarretes, etc. La major part de les nostres vendes són a Catalu-nya però també tenim presència en comunitats com l'Aragó, Madrid, el País Basc i Galícia.
Ribera Digital és un proveïdor de referència. Quin és el valor afegit o el tret diferencial per ser competitius en el sector?
Tenim la sort de representar tres de les marques més capdavanteres d'impressores: HP, Roland i Canon. El fet de poder donar un excel·lent servei postvenda garanteix l'èxit dels nostres clients. Oferir un servei ràpid, eficient i professional és un altre factor clau a la nostra empresa.
Quina ha estat l'evolució de l'empresa des dels seus inicis fins ara?
Ribera Digital va començar la seva activitat l'any 2011 a Artés, jo treballava sol en un petit despatx dins d'una empresa logística externa. Al cap d'uns mesos l'equip va anar creixent i l'any 2014 vam passar a les actuals instal·lacions del polígon industrial de Bufalvent a Manresa. Actualment l'empresa té 11 treballadors directes i 1.100 m2 de magatzem, oficines i showroom.
Una bona trajectòria. A què atribueix la clau de l'èxit?
Per damunt de tot, destaca l'equip humà que té l'empresa. Grans professionals amb molta experiència en el sector que fan formacions contínues de les noves tecnologies per oferir el millor assessorament als nostres clients.
Quins són els reptes de futur?
Consolidar la nostra empresa com un referent de la distribució de la impressió digital en gran format a Catalunya i preparar de cara a l'any que ve una logística centralitzada a Madrid per oferir el mateix nivell de servei a tota la Península.
Per créixer com a empresa cal invertir i és en aquests moments quan cal el suport d'una entitat bancària. El seu banc de referència és BBVA, per què hi confien?
Confiem en BBVA per moltes raons. El ventall de serveis que ens ofereix segons les necessitats del moment, el suport financer cada vegada que Ribera ha necessitat créixer i, sobretot, l'eficàcia i eficiència de la nostra gestora.
Ribera Digital es beneficia de la innovació tecnològica i la digitalització de BBVA?
Definitivament sí. La pàgina web del Net Cash és ràpida, àgil i molt entenedora. Apreciem molt la facilitat a l'hora de treballar-hi.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook