L'atenció i el tracte personalitzat són aspectes fonamentals per fidelitzar els clients de Tallers Ballús, concessionari oficial Toyota al Bages i Berguedà. Ofereix un servei integral de venda, finançament, assegurança, manteniment del vehicle, reparacions, planxa i pintura. I a nivell d'empreses, els serveis de rènting i leasing. El gerent de l'empresa, Jordi Ballús, explica que la satisfacció dels clients és clau per a Tallers Ballús i per a la firma Toyota: «oferim un servei global tenint molt present les necessitats de cada client».

L'híbrid, l'opció més viable

Els compradors aposten cada vegada més pels cotxes híbrids. A Tallers Ballús les vendes són elevades, tal com destaca el gerent: «Hi ha anys que el 70% dels vehicles venuts són híbrids. De fet, amb els utilitaris ja tenim models sense l'opció de gasolina. I evidentment de dièsel cap, només furgonetes i cotxes grans». Els c lients ho valoren perquè «cada vegada hi ha més consciencia a l'hora d'adquirir un cotxe que contamini menys». A més, «gasten menys, es paguen menys impostos i les revisions són més barates», remarca Jordi Ballús. Són avantatges de conduir un híbrid. I la gamma de Toyota és molt àmplia.

Filosofia 'Beyond Zero'

Toyota va estrenar una estratègia ambiciosa l'any 1997 amb el primer cotxe híbrid (gasolina i motor elèctric), amb el convenciment que seria una aposta de futur. El temps els ha donat la raó. I actualment el repte de Toyota és Beyond Zero, una nova forma de mobilitat amb la sostenibilitat com a pilar fonamental. Es basa en el desenvolupament de tecnologia zero emissions. Amb aquest objectiu, fa més de vint anys va fabricar el primer vehicle híbrid del món i aquest anhel es manté amb els híbrids endollables, els vehicles elèctrics, sense emissions, i els impulsats per hidrogen.

L'evolució de Tallers Ballús

Tallers Ballús ha anat creixent des que es va implantar a Manresa fa 45 anys. L'evolució ha estat bona amb un augment del nombre de vendes i, de rebot, més cotxes al taller: «Oferir planxisteria i pintura a les mateixes instal·lacions és un valor afegit», comenta Jordi Ballús. La plantilla també ha augmentat, amb cinc anys ha passat de 15 a 25 treballadors.

Malgrat la crisi de la covid, Toyota és una marca sòlida i «estem en un bon moment». A nivell de vendes, el juliol del 2020 va ser el mes que Tallers Ballús va vendre més cotxes nous de la història. En concret 66 Toyota nous. Les perspectives de futur són bones: «la marca ens guia per adaptar-nos a ser una empresa de mobilitat. Aquesta és la filosofia», assenyala.

Premi Toyota Ichiban

Tallers Ballús ha rebut enguany el premi Ichiban, una distinció que certifica que el concessionari manresà és el millor de l'Estat espanyol, per la seva excel·lència en el servei i la satifacció del client.

El 1976 neix el taller dels Ballús i el 1986 venen el primer Toyota

El 1976 neix el taller dels Ballús i el 1986 venen el primer ToyotaEl primer taller dels Ballús va obrir l'any 1976 al carrer de la Llum de Manresa (a la foto). Ha anat creixent i canviant d'emplaçament, i des del 2008 el concessionari Toyota és al carrer Sallent del polígon dels Dolors, regentat pels germans Roger i Jordi Ballús. A la foto, amb el seu pare, Lluís Ballús, amb el primer Toyota que van vendre l'any 1986 i que ara tenen com a peça de museu.

Per a més informació:

TALLERS BALLÚS

CONCESSIONARI OFICIAL TOYOTA

C/ Sallent, 69

08243 Manresa

93 877 23 86

www.ballus.toyota.es