La primavera és temps de flors i a aquesta època fan molt goig a jardins i balcons. També les plantes d’interior llueixen més que mai. El repte, però, ha de ser conservar-les, si pot ser, durant tot l’any. Com? Et donem consells sobre com cuidar les plantes de casa teva perquè creixin sanes i felices:

Poda-les

Talla les fulles mortes, les flors o les tiges de la planta. Només cal tallar les parts que estan mortes, que tendeixen a ser marrons i seques. No ho treguis amb les mans, fes-ho amb unes tisores de poda.

Una bona poda ajuda a prevenir la podridura, evita plagues i malalties, fomenta el nou creixement i manté les plantes amb la base adequada perquè la llum del sol pugui arribar a totes les fulles.

Cuida les plantes d’interior perquè et durin i visquin sanes Arxiu

Neteja-les

La pols a les fulles impedeix que la llum hi arribi i fa que es bloquegin els porus, per això cal refrescar les plantes on s’acumula pols.

Per a fulles grans i brillants, neteja la pols amb un drap net i humit. Per a les fulles peludes o punxegudes, neteja-les amb un raspall suau o una mica de cotó. Les plantes amb moltes fulles estretes, com per exemple les palmeres, es poden col·locar a l’aigüera, a la dutxa o a la banyera, i netejar-les amb un lleuger raig d’aigua.

Cuida les plantes d’interior perquè et durin i visquin sanes Arxiu

Trasplanta-les

Has de canviar la planta de casa si les arrels surten pels forats del drenatge, si la torreta marca protuberàncies o si la planta mostra signes de lluita.

La majoria de plantes necessiten una torreta nova, més gran i amb drenatge adequat, cada dos o tres anys. El millor moment per trasplantar-les és a principis de primavera, quan la planta entra en temporada de creixement.

Cuida les plantes d’interior perquè et durin i visquin sanes Arxiu

Fertilitza-les

Un cop podades, netes i trasplantades és bo alimentar amb fertilitzant les plantes que necessiten un impuls per créixer. Treu els cinc centímetres superiors de terra i afegeix-hi un fertilitzant de llançament lent, seguit d’una capa fresca de terra, i rega-la amb aigua.

Si vols saber quines plantes són les més apropiades per a cada espai de la teva llar, a Garden AMPANS t’assessoraran amb expertesa i confiança. A més, els clients del Garden de la Fundació AMPANS ajuden al projecte sociolaboral d’aquesta entitat, que fa costat a les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. Aquest estiu, vés al Garden AMPANS!

Sobre el Garden

Garden AMPANS, ubicat a la carretera de Manresa a Santpedor, és un centre de jardineria compromès amb les persones i amb el territori, amb un equip humà professional i qualificat i tots els productes i serveis que requereix el món de la jardineria. Un equip multidisciplinari i especialitzat format per enginyers agrònoms, tècnics en jardineria, dissenyadors, floristes i operaris que ofereixen el millor assessorament. Al Garden AMPANS hi trobaràs les últimes tendències, productes i serveis de qualitat, amb propostes alternatives úniques i diferenciades en plantes, horticultura, mobles de jardí, decoració, barbacoes, subministrament d’eines i productes, muntatges, regs, i fertilització.