18 de desembre de 2019
18.12.2019

Canvi climàtic: 5 propòsits per a tu i per al medi ambient

Prepara't per començar el 2020 aplicant aquests consells i contribuiràs a frenar el canvi climàtic

18.12.2019 | 18:06

En el nostre dia a dia hi ha moltes coses que podem fer i altres que podem evitar per contribuir a la conservació del planeta. Són accions que ajuden a la sostenibilitat mediambiental i a frenar el canvi climàtic, que és l'amenaça mediambiental més gran a què s'enfronta la humanitat i les consenqüències del canvi climàtic poden ser devastadores. Per això hem d'actuar posant-hi el nostre gra de sorra.

Endesa és una de les empreses elèctriques més compromeses del món amb el medi ambient i la sostenibilitat. Molts certificats l'acrediten i reconeixen el seu esforç i compromís amb la millora del planeta.

Evita els plàstics d'un sol ús

Portar cistell i bosses de roba per anar a comprar, i utilitzar ampolles reutilitzables són solucions per generar menys envasos. Així, contribuiràs a no acumular més tones de plàstic, molt perjudicial per al medi ambient. Segons les Nacions Unides, el 80% de les escombraries del mar són plàstic. Les bosses de plàstic triguen 150 anys a descompondre's, i les ampolles de plàstic 1.000 anys.

Canvi climàtic: evitar plàstics d'un sol ús

Aposta pel vehicle elèctric per a  una mobilitat més sostenible

Segons l'Agència Europea del Medi Ambient, un vehicle elèctric emet, de mitjana, un 30% menys de contaminació a l'atmosfera que un de gasolina. El cotxe elèctric, a part de ser menys contaminant, té menys avaries. I econòmicament s'amortitza a partir dels 10 anys o abans si s'usa amb freqüència. A partir de 15.000 quilòmetres anuals, a la butxaca li surt més barat aquest tipus de turisme.

Canvi climàtic: vehicle elètric

Contribueix a un consum d'energia més eficient

Alguns consells per aconseguir una economia més sostenible són: apagar completament i desendollar els aparells elèctrics un cop n'hagis fet ús, utilitzar electrodomèstics i bombetes de baix consum i poca contaminació, instal·lar termòstats per ajustar el consum a les necessitats tèrmiques, i aïllar de manera eficient portes i finestres. Per posar un exemple, aquesta darrera actuació et pot suposar fins a un 60% d'estalvi del consum de calefacció.

Canvi climàtic: estalvi d'energia a casa

Obté energia solar com a alternativa a l'electricitat

T'has plantejat instal·lar plaques solars a casa i aprofitar el sol per fer autoconsum fotovoltaic? L'energia solar és neta, abundant, barata i no s'emet CO2 per aconseguir-la. Perquè te'n facis una idea, un habitatge unifamiliar amb vuit plaques solars pot estalviar el 30% de consum anual, que equival a més de 500 euros/any. La instal·lació suposaria una inversió de 71 euros mensuals durant 84 mesos.

Canvi climàtic: plaques solars a casa

Recicla per no malmetre el planeta

La preocupació pel medi ambient augmenta per la informació que rebem sobre el canvi climàtic i les seves causes, i reciclar és el primer pas per reduir els residus. El reciclatge és un procés que té com a objectiu convertir deixalles en nous productes i permet, entre altres coses, disminuir el consum de nova matèria primera, l'ús d'energia i la contaminació. Tant en llars com en negocis, el reciclatge és un bon hàbit que ajuda a estalviar energia i  reutilitzar matèries primeres.

Canvi climàtic: reciclatge
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook