19 de novembre de 2008
19.11.2008
Estats Units

Obama elegeix l'advocat negre Eric Holder per posar-lo al capdavant de la Secretaria de Justícia

19.11.2008 | 10:16
Obama elegeix l'advocat negre Eric Holder per posar-lo al capdavant de la Secretaria de Justícia

El president electe estatunidenc, Barack Obama, va escollir ahir l'advocat Eric Holder com a secretari de Justícia de la seva administració, qui prèviament va indicar que si se li oferia aquest càrrec l'acceptaria, segons dues fonts demòcrates pròximes a la transició. Si es confirma aquest nomenament, Holder es convertiria en el primer afroamericà a liderar la Secretaria de Justícia dels Estats Units.

Holder, que va ser fiscal general adjunt durant l'Administració Clinton, es va graduar a la Universitat de Colúmbia a Nova York i actualment és soci de la firma d'advocats Washington Covington & Burling. Holder, de 57 anys, va treballar en el Departament de Justícia de l'administració de Jimmy Carter, i després el president Ronald Reagan el va proposar com a jutge assessor a la Cort Superior del Districte de Colúmbia, on va desenvolupar el càrrec durant cinc anys.

Una de les fonts li va expressar el seu suport després de conèixer-se la decisió d'Obama. "És una molt bona elecció com a fiscal general", ha explicat la font, qui ha demanat no ser identificat ja que la nominació encara no és oficial. "Seria magnífic", ha afegit referint-se a Holder, un dels assessors més pròxims al president electe, en declaracions a mitjans nord-americans recollits per Europa Press.

El demòcrata ha confessat que havia parlat fa poc amb l'advocat i aquest li va preguntar quines millores voldrien aconseguir si es posés al capdavant de la Secretaria de Justícia. Pel que sembla, pretenen que estrenyi les relacions entre els departaments policials per garantir una millor aplicació de la llei en les oficines locals.

Alhora, el demòcrata també ha subratllat l'estreta relació d'amistat entre Holder i el director del front de l'Oficina Federal d'Investigació (FBI), Robert Mueller, qui no abandonarà el seu càrrec. Holder va donar suport a Mueller quan va optar a la fiscalia general a San Francisco el 1998, ja que va ocupar fins que el president George W. Bush el va posar al capdavant de l'FBI.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho