Holder, que va ser fiscal general adjunt durant l'Administració Clinton, es va graduar a la Universitat de Colúmbia a Nova York i actualment és soci de la firma d'advocats Washington Covington & Burling. Holder, de 57 anys, va treballar en el Departament de Justícia de l'administració de Jimmy Carter, i després el president Ronald Reagan el va proposar com a jutge assessor a la Cort Superior del Districte de Colúmbia, on va desenvolupar el càrrec durant cinc anys.

Una de les fonts li va expressar el seu suport després de conèixer-se la decisió d'Obama. "És una molt bona elecció com a fiscal general", ha explicat la font, qui ha demanat no ser identificat ja que la nominació encara no és oficial. "Seria magnífic", ha afegit referint-se a Holder, un dels assessors més pròxims al president electe, en declaracions a mitjans nord-americans recollits per Europa Press.

El demòcrata ha confessat que havia parlat fa poc amb l'advocat i aquest li va preguntar quines millores voldrien aconseguir si es posés al capdavant de la Secretaria de Justícia. Pel que sembla, pretenen que estrenyi les relacions entre els departaments policials per garantir una millor aplicació de la llei en les oficines locals.

Alhora, el demòcrata també ha subratllat l'estreta relació d'amistat entre Holder i el director del front de l'Oficina Federal d'Investigació (FBI), Robert Mueller, qui no abandonarà el seu càrrec. Holder va donar suport a Mueller quan va optar a la fiscalia general a San Francisco el 1998, ja que va ocupar fins que el president George W. Bush el va posar al capdavant de l'FBI.