Nova Delhi va afirmar que augmentaria la seva seguretat a "nivell de guerra" i que té proves que hi ha un vincle del Pakistan amb els atacs, fet que ha deslligat l'ira al país per la fallada de la intel·ligència, que va endarrerir la resposta a la frenètica violència que va paralitzar la seva capital financera.

Diversos representants d'Islamabad han advertit que si augmenta la tensió enviaran a la frontera amb l'Índia soldats ja desplegats al límit occidental amb l'Afganistan, on les forces de seguretat s'enfronten amb Al-Qaida i combatents talibans en una campanya liderada pels Estats Units contra militants.

D'altra banda, diverses editorials i diaris van criticar els polítics per no prevenir els atacs i per treure avantatge de les seves conseqüències abans de les eleccions de dissabte a Nova Delhi i de la votació nacional que està prevista per a maig.

En resposta, el primer ministre indi, Manmohan Singh, va anunciar ahir que reforçarà i reformarà totes les unitats antiterroristes de la nació, en un anunci que s'ha produït després de la renúncia del seu ministre de l'Interior, Shivraj Patil, pels atacs. "Compartim la ferida del poble i la seva sensació d'enuig i ira", ha sostingut Singh. "Ja s'estan implantant diverses mesures, però clarament es necessita fer molt més i estem resolts a prendre totes les mesures necessàries per reformar el sistema", ha afirmat.

La seguretat en el transport aeri i marítim serà incrementada, i a més la Guàrdia de Seguretat Nacional --la principal entitat antiterrorista-- veurà un augment de les seves files i tindrà més bases regionals, segons ha revelat el primer ministre en una declaració.