02 de desembre de 2008
02.12.2008
Conflicte

Hamas començarà avui les consultes amb altres faccions palestines sobre la treva amb Israel

02.12.2008 | 14:57

El Moviment de Resistència Islàmic (Hamas) començarà avui les consultes amb altres faccions palestines de la Franja de Gaza sobre la treva amb Israel fa cinc mesos però avui dia seriosament perill pels llançaments de coets d'uns i les incursions de l'altre. A més, segons l'acord, l'alto el foc expira el 19 de desembre.

La treva signada el mes de juny passat inclou el cessament de les accions militars tant contra Gaza com contra Israel, mitigar el bloqueig contra l'enclavament palestí així com l'estudi de l'obertura del pas de Rafah, a la frontera amb Egipte.

Però les parts porten gairebé un mes trencant l'alto el foc. Tot va començar quan el 4 de novembre l'Exèrcit israelià va fer una incursió a la Franja en què van morir quatre persones, fet que va provocar la resposta dels grups armats amb el llançament de projectils. Això va portar a l'embargament de Gaza i al tancament dels passos fronterers pels quals entra ajuda humanitària de la qual depenen un milió i mig de persones.

Les consultes que ha obert Hamas, grup que controla la Franja, començaran avui amb una reunió amb la Jihad Islàmica. Les trobades amb altres faccions se succeiran fins a la festivitat musulmana d'Eid al Adha, que comença el 8 de desembre.

Segons autoritats del territori esmentades per l'agència Maan, les reunions consistiran en l'aportació d'idees i opinions sobre la treva i com renovar-la. Hamas manté que encara està compromès amb l'alto el foc tot i que el seu braç armat, les brigades al-Qassam, han llançat coets fa poc contra el sud d'Israel.

Un dels líders de Hamas, Aiman Taha, ha assenyalat avui que el seu grup no imposarà els seus punts de vista a les altres faccions, sinó que aquestes reunions tenen com a objectiu adoptar una decisió final comuna sobre el futur de l'alto el foc. Taha també ha negat que Egipte hagi impulsat aquestes consultes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho