04 de desembre de 2008
04.12.2008
Atemptat

ETA va amenaçar el TAV i va acusar els empresaris de treballar per interessos aliens a Euskal Herria

03.12.2008 | 15:24

La banda terrorista ETA ha amenaçat directament les empreses adjudicatàries de les obres del Tren d'Alta Velocitat (TAV), a les quals considera sotmeses a "interessos aliens a Euskal Herria", en diversos comunicats, en els quals els acusava d'"enterrar en ciment" el projecte independentista.

En un comunicat publicat a 'Gara' el passat 15 d'agost, ETA justificava les seves accions violentes executades contra les empreses del TAV, a les localitats guipuscoanes d'Hernani, Zarautz i Orio, perquè aquesta infraestructura, assegurava, suposa "l'exemple més clar de la política del PNB i els seus acòlits". Acusava els empresaris de pretendre "enterrar en ciment" el projecte independentista per garantir beneficis "al PNB i als seus acòlits".

El text destacava expressament la condició d'adjudicatàries del TAV de les empreses atacades --Amenabar, Fonorte i Acciona-- que treballen per a uns "interessos aliens a Euskal Herria", en què únicament deixaran una "cicatriu de ciment".

Per a la banda, "cadascuna d'aquestes tones de ciment enterra" el seu projecte "popular" sota el discurs de "la suposada modernitat, benestar i altres paraules buides". "Tampoc en aquest cas hem tingut dret a decidir què és el millor per al nostre poble", va afegir.

"És l'exemple més clar possible de la política del PNB i els seus acòlits. Els guanys d'alguns han de garantir-se costi el que costi, sense importar-los que amb tot el que estan fent Euskal Herria s'hipotequi com a projecte", va insistir.

En aquest sentit, ETA es preguntava "si no serà que per al PNB i als regionalistes del seu entorn una Euskal Herria lliure suposa un increïble risc, el risc de perdre el seu poder i els seus ingressos econòmics".

Mesos abans, en una entrevista concendida a 'Gara' i publicada el 5 de gener, l'organització terrorista denunciava que, amb el projecte de l'anomenada Y basca, el PNB hagués "fet la seva aposta des d'una perspectiva de política i estabilitat de l'Estat espanyol" i dissenyat "les seves estratègies en aquesta direcció, juntament amb els poders d'Espanya i un PSOE que està en el Govern".

"El projecte del Tren d'Alta Velocitat és una bona mostra d'això, així com el suport ofert pel PNB als pressupostos d'Espanya", afirmava. "Una vegada més, estan apostant a deixar que el conflicte es podreixi, sense voler escoltar les sensates crítiques dirigides pels ciutadans. Fins i tot s'han atrevit a dir que es tracta d'un projecte ecologista, necessari o imprescindible, meres tonteries si no es tractés d'un projecte que hipoteca el futur del nostre poble", postil·lava.

Per als terroristes, "si es fes una reflexió i un debat democràtic entorn de les necessitats d'Euskal Herria per estructurar-se com a poble i respondre les seves necessitats de desenvolupament, es veuria clarament que el TAV no cal".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Loteria del Nen 2017

Comprovar Loteria del Nen

Segueix la informació de la Loteria del Nen. Comprova els números premiats amb el nostre widget de la Loteria del Nen.

 
Widget Loteria de Nen

Emporta't al teu web, al teu escriptori o al teu iGoogle els resultats de la loteria de Nadal i la loteria del Nen. Descarrega-t'ho

 
Enllaços recomanats: Premis cinema